Sou a: Inici / Noticies / Clou una nova edició de Cultura Emprenedora a l'Escola

Clou una nova edició de Cultura Emprenedora a l'Escola

Aquest curs han participat en el projecte un total 3.893 alumnes de 46 municipis de la província de Barcelona i s’han creat 170 cooperatives.
24-05-2016

Dissabte passat, 21 de maig, va tenir lloc a la plaça Pius XII d’Igualada el mercat de cooperatives escolars, creades per alumnes de 5è de primària en el marc del programa Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

Enguany les cooperatives participants van ser deu: Món D’Art i 1000 Somnis dels Maristes, Eicoo i Eipe de les Escolàpies, Coopaiwai i Hipergrup de l’Acadèmia Igualada, GuaiEmi i Tot Mans de l’Emili Vallès i Artpins i el Món dels Avets del Col·legi Monalco.

Les cooperatives van oferir els seus productes elaborats durant el curs i els assistents van poder comprar portallapis, punts de llibre, articles de bijuteria, elements de decoració o carteres, la majoria d’aquests productes fets amb materials reciclats. Durant tot el matí hi va haver una bona afluència de públic al mercat. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i alguns regidors de l’Ajuntament van visitar les parades de les cooperatives i van adquirir també alguns articles.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola està liderat per la Diputació de Barcelona, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i amb l’acompanyament de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l’emprenedoria a l’escola i que té una notable trajectòria a nivell estatal. Durant aquest curs, els alumnes han constituït una cooperativa, n’han elegit l’equip directiu, n’han redactat els estatuts i han fet l’aportació de capital inicial. També han passat per l’Ajuntament d’Igualada per tal de registrar la cooperativa, participar d’una sessió d’assessorament i sol·licitar el permís d’instal·lació a la via pública del mercat.

Una part dels beneficis que han obtingut amb la venda dels productes del mercat els destinaran a diferents ONG’s locals. Aquest curs han participat en el projecte un total 3.893 alumnes de 46 municipis de la província de Barcelona i s’han creat unes 170 cooperatives.

  • Compartir