Sou a: Inici / Noticies / Col·laboració de la MICOD amb el Consorci de la Zona Franca

Col·laboració de la MICOD amb el Consorci de la Zona Franca

Consorci, alcaldes, sindicats i patronal sumen esforços al voltant del Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena
28-02-2019

El president del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, acompanyat del secretari general d’aquesta entitat, Anton Ferré, han estat aquest dimecres a Igualada per reafirmar el seu compromís amb la Conca d’Òdena i la seva voluntat de desenvolupar el planejament urbanístic al sector de Can Morera (Òdena).

Amb aquesta visita, l’Oficina de Captació d’Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) aconsegueix un dels seus principals objectius, que és el de desenvolupar el polígon de Can Morera, juntament amb altres àrees industrials recollides al Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena que actualment es troba en vies de tramitació.

A la trobada amb els directius del Consorci de la Zona Franca hi han assistit l’alcalde d’Igualada i president de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Marc Castells; l’alcalde de Castellolí, Joan Serra; l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado; l’alcalde de Jorba, David Sanchez; l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte; l’alcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch i l’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero. També hi ha assistit diversos agents del territori, com el president de la Unió Empresarial, Joan Domènech; el delegat territorial del sindicat CCOO a l’Anoia, Josep Maria Romero; i també del delegat territorial del sindicat UGT, Francesc Rica. Tots ells han volgut donar imatge d’unitat al voltant d’una aliança que serà clau per a l’impuls de l’activitat industrial a l’Anoia.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha agraït l’aposta del Consorci de la Zona Franca pel territori i ha assegurat: “mai havíem estat tan units com ara, mai com ara ens havíem conjurat per fer possible la creació de nou sòl industrial, de polígons industrials sostenibles i que donin llocs de treball de qualitat i amb sous dignes; estem determinats i il·lusionats a fer realitat aquest projecte i per donar resposta a moltes empreses que volen créixer i no poden per falta de sòl”.

El delegat de l’estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, ha posat de relleu el potencial de la comarca de l’Anoia com a àrea d’activitat econòmica i ha lloat “el model d’aliança que aquí s’ha sabut establir entre els municipis i els agents socials de la Conca d’Òdena, que és la via òptima que permetrà assolir objectius ambiciosos i comuns. El Consorci s’hi vol sumar perquè com a soci públic tenim una responsabilitat cap a la gent, som una factoria d’oportunitats de futur i apostem per la comarca i la seva gent”.

En nom dels sindicats majoritaris han intervingut Francesc Rica de l’UGT, afirmant: “estem davant d’una oportunitat per dignificar l’activitat industrial a la comarca i vetllarem perquè hi hagi un compliment dels convenis i això suposi un increment del PIB”, i també ha intervingut Josep Maria Romero mostrant el seu compromís amb el projecte i assegurant que el sindicat CCOO treballarà “perquè el model productiu no generi precarietat”. En nom del sector empresarial ha intervingut el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, remarcant que “no és fàcil aconseguir una aliança tan sòlida de tants agents tant diversos” i reafirmant el compromís del col·lectiu empresarial amb un projecte que servirà per enfortir la vessant industrial d’Igualada i l’Anoia.

(*informació via MICOD)

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir