Sou a: Inici / Noticies / Comencen les obres d'adequació del pati del Museu

Comencen les obres d'adequació del pati del Museu

L’objectiu és integrar el pati Sud en el conjunt de l’equipament, fent-lo més acollidor i adequat per a acollir esdeveniments.
02-03-2016

Aquesta setmana arrenquen els treball de millora del pati situat del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, amb l’objectiu d’integrar-lo en el conjunt que formen el propi Museu i l’Adoberia Bella i, alhora, adequar-lo per a acollir esdeveniments. Darrerament, aquí s’hi han celebrat cites com el Mercat de Lletres, el Vadefoodies o el Holi Colors, tot i que a dia d’avui és només d’un solar sense cap adequació. El projecte contempla l’ordenació d’aquest espai lliure existent, de gairebé 1.700 m2. Les obres tindran una durada aproximada de tres mesos i el pressupost és d’uns 106.000 euros.

El futur pati tindrà, en primer lloc, una zona de comunicació des de la vorera del carrer del Doctor Joan Mercader, formada per un paviment de formigó, que donarà continuïtat al ja existent davant la façana principal de l’edifici. En aquest pati central se situaran els accessos a la planta primera del Museu i a la Casa de la Festa i també s’hi ubicaran uns lavabos públics que donaran servei tant a aquest espai, on dorm la imatgeria festiva local, com als usos lúdics i culturals dels espais exteriors. Al centre, quedarà un espai lliure per a desenvolupar activitats, format per una paviment de sauló lliure d’obstacles i una zona de descans i ombra, ubicada en el perímetre dels costats Est i Sud, formada per  una bosquina. Es recobriran també els murs amb enfiladisses i vegetació herbàcia.

Es durà també a terme una destacada millora de la il·luminació, definint els límits del Museu amb la instal·lació de projectors il·luminant la façana Sud i substituint els projectors de la façana principal per nous projectors de baix consum energètic. Hi haurà també il·luminació rasant al paviment, acompanyant els recorreguts d’una manera lineal; s’accentuarà la silueta de la xemeneia, com a element escultòric, mitjançant la col·locació de dos projectors; s’instal·laran balises lluminoses a la zona vegetada i es prepararà la il·luminació adient per quan aquest espai hagi d’acollir esdeveniments en horari nocturn.

L’enjardinament d’aquests espais comporta la instal·lació d’una xarxa de reg amb una nova escomesa d’aigua. Per al drenatge de les aigües superficials es crearan unes rases d’infiltració en la zona vegetada i es col·locaran reixes connectades a la xarxa de clavegueram existent en les zones pavimentades amb formigó.

  • Compartir