Sou a: Inici / Noticies / Comencen les obres de rehabilitació del primer projecte de Masoveria Urbana a Igualada

Comencen les obres de rehabilitació del primer projecte de Masoveria Urbana a Igualada

Les rehabilitacions, que tindran una durada aproximada de 4 mesos, compten amb un pressupost de 40000€ pels dos habitatges
10-06-2022

La masoveria urbana ja és una realitat a Igualada. Aquesta setmana s’han iniciat les rehabilitacions a l’immoble seleccionat, mitjançant concurs públic, pel projecte de masoveria urbana en clau social destinat a joves de l’Ajuntament d’Igualada i Obrint Portes SCCL. Aquest es troba situat al centre d’Igualada i està format per dos habitatges de 70m2.

Les rehabilitacions a realitzar es diferencien entre aquelles que han de realitzar, per seguretat i normativa, únicament professionals i aquelles que realitzaran els joves masovers amb l’acompanyament i formació d’un cap d’obra. En el primer cas, s’englobarien la substitució de quatre bigues en mal estat, la instal·lació elèctrica i la instal·lació d’aigua. Pel què fa a les tasques que realitzaran els masovers, aquestes poden englobar-se en les diverses categories professionals. En tasques de paleteria, els masovers col·laboraran en la demolició de petits envans, demolició de cels rasos, suport en la construcció de trasdossats amb cartró guix i el seu aïllament i l’enrajolat de la cuina. Pel què fa a les tasques de llauneria, els joves faran la desinstal·lació dels radiadors existents, la instal·lació de claus d’aigua i aixetes als banys i la instal·lació dels nous vàters i aixetes. Respecte la fusteria, realitzaran el polit de portes i finestres, instal·lació de cuines noves i muntatge de mobiliari i posada apunt d’electrodomèstics. En l’àmbit de l’electricitat, faran la instal·lació d’endolls, interruptors i commutadors i la instal·lació d’elements d’il·luminació. Per últim, realitzaran tot el treball de pintura, tant de portes, finestres i baranes com de parets i sostres.

A canvi de les hores invertides en aquestes tasques, els joves obtindran una carència de lloguer i un posterior lloguer assequible. Aquest projecte esdevé una oportunitat per accedir a un habitatge digne i assequible, lluny dels preus de mercat, mentre es recuperen immobles en desús. Pels propietaris/es, també esdevé una oportunitat, ja que, a part de rehabilitar el seu habitatge i cedir-lo amb garanties, les despeses realitzant una rehabilitació amb masoveria urbana és de gairebé la meitat.

  • Compartir
Pertany a: ,