Sou a: Inici / Noticies / Comencen les obres del nou carril bici que unirà Igualada de nord a sud, entre la plaça Castells i la zona esportiva de Les Comes

Comencen les obres del nou carril bici que unirà Igualada de nord a sud, entre la plaça Castells i la zona esportiva de Les Comes

Es tracta d’una infraestructura que s’utilitzarà en el dia a dia de molts igualadins, unirà diverses zones escolars, de serveis, de comerç i esport
30-08-2023

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives ha anunciat aquest dimecres l’imminent inici de les obres del nou carril bici que unirà Igualada de sud a Nord. Vives ha destacat que es tracta d’”una infraestructura de connexió sostenible molt important per a la ciutat i que serà molt útil en el dia a dia de moltes igualadines i igualadines ja que el traçat uneix diverses zones escolars, comercials i també la zona esportiva de Les Comes”

Aquest nou carril unirà la plaça Castells amb la zona esportiva de Les Comes integrant també diversos trams de carril bici de la ciutat que ara quedaran connectats com el del passeig, el del Parc Central o el del Polígon de Les Comes.

Vives ha destacat la importància d’aquest projecte que suposarà una millora tant pels usuaris de bicicletes i patinets, també pels vianants i per l’entorn i conjunt de la ciutadania.

Així el regidor de mobilitat ha destacat que aquest nou carril “serà segregat i segur, facilitant que es pugui fer servir en el dia a dia per anar a l’escola, a les activitats extraescolars, a la feina o a practicar esport a Les Comes en bicicleta. A més aquest nou carril formarà part del projecte de Camins Escolars per fomentar un desplaçament sostenible i segur d’alumnes i professorat als centres escolars.

Vives ha remarcat, a més, que aquesta obra suposa una millora també per als vianants ja que amb les obres es milloraran les accessibilitats dels passos de vianants. A banda, aquesta nova obra servirà per pacificar e trànsit i fomentar la convivència de modes de transport.

El regidor de Mobilitat ha anunciat que aquestes properes setmanes es faran diverses reunions amb els col·lectius que podran beneficiar-se més directament d’aquesta nova infraestructura llargament reivindicada per diverses entitats i col·lectius. Està previst que estigui finalitzat al desembre.

  • Compartir