Sou a: Inici / Noticies / Concert de Cap d'Any a l'Ateneu

Concert de Cap d'Any a l'Ateneu

L’Orquestra Terres de Marca i diferents escoles de dansa de la ciutat proposen un concert amb les peces més cèlebres de la família Strauss
22-12-2017

L’Orquestra Terres de Marca presenta un conjunt de peces per a orquestra simfònica inspirades en els valsos vienesos, combinat amb un elegant repertori de polques clàssiques, un repertori ideal per celebrar el cap d’any a Igualada. L’espectacle tindrà lloc el proper dissabte, 30 de desembre, a les 20h, al Teatre Municipal l’Ateneu. Sota la direcció de Josep Miquel Mindán, hi col·laboren també Aula Escola de Dansa, l’Estudi de Dansa i Expressió Dell'Arte i l’Estudi de Ballet Montserrat Andrés.

Les entrades tenen un preu de 15 i 12 euros, 9 euros per als menors de 12 anys. Es poden adquirir al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2), de dimarts a dijous no festius de 18:30 a 20:30h, divendres de 18:30 a 21h i el mateix dissabte d'11 a 14h. També a la taquilla del Passatge Vives una hora abans de l’inici o on-line a www.ticketea.com.

L’espectacle a l’Ateneu serà una combinació de balls de saló i un concert de valsos i polques vieneses. El públic podrà gaudir d’un concert amb orquestra en directe, que interpretarà algunes de les peces més conegudes del repertori de la família Strauss, incloent la coneguda Marxa Radetzky. A més, l’alumnat de les escoles de dansa de la ciutat ballarà al so de l’orquestra situada a la platea del teatre.

La tradició vienesa del concert de valsos i polques, que arrenca al 1939 i actualment és retransmès per les televisions de tot el món, ha anat quallant arreu. Avui dia són moltes les ciutats europees i de més enllà que se sumen a la tradició i ofereixen als seus concerts en directe, sigui el mateix dia o en festivitats properes, amb repertoris semblants o mixtos afegint altres peces emblemàtiques i de la pròpia tradició. En els darrers vint anys, Catalunya ha vist com moltes ciutats abraçaven àvides la proposta que, tot i tenir uns orígens i connotacions ben classistes, l’aristocràtica societat benestant de l’imperi austrohongarès, fora d’aquell context va adquirint una pàtina teatral, simbòlicament inclusiva i universal. La prova és que cada vegada més televisions del continent africà i asiàtic retransmeten el concert vienès per excel·lència amb gran acceptació popular.

L’orquestra i el director · Terres de Marca és un segell musical vinculat a Contrapunt Plataforma per a la Promoció d’Activitats Musicals, que neix juntament amb l’orquestra amb la voluntat d’anar consolidant diferents formacions vocals i instrumentals amb joves músics professionals i de fer arribar a tots els racons del país propostes singulars de música clàssica. A més de l’orquestra, compta amb altres formacions clàssiques i de música catalana. Des de la seva fundació l’any 2010 ha presentat La serva padrona de Pergolesi, La Canterina de Haydn, Els tres mosqueters amb l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia, diversos oratoris i concerts de Nadal i concerts amb la música dels èxits de Hollywood amb Carles Lama i Sofia Cabruja.

També ha enregistrat noves gravacions per la Festa dels Reis d’Igualada, com la marxa 5 de Gener, del compositor igualadí Jordi Marcé amb text de Nuska Corrià, i una nova versió orquestral de la Marxa del Patge Faruk de Joan Just Bertran, amb l’adaptació orquestral de David Riba.

L’igualadí Josep Miquel Mindán ha estat director de cor per a diferents produccions i ha dirigit, entre altres, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Ciudad de Elche, l’Orquestra del  Wien Konservatorium Privat Universität, la Slowakisches Philarmonie, l’Orquestra de Girona, la Wiener Tonkunsvereingung, el Neues Atelier Wien i l’Orquestra Terres de Marca, amb la qual manté una estreta relació professional. En el camp coral ha dirigit el Wiener KammerChor en qualitat d’assistent, el Cor Anton Bruckner de Barcelona, el cor de noies Exaudio, el Choram Publico de Viena o el Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal.

En l’actualitat, és director de les orquestres i cors de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa, de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia i del cor Contrapunto Vocale, a banda d’assistent de Xavier Puig al Cor Ginesta.

  • Compartir