Sou a: Inici / Noticies / 'Concerto a tempo d'umore', dissabte a l'Ateneu

'Concerto a tempo d'umore', dissabte a l'Ateneu

Jordi Purtí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà proposen un concert teatral que permet gaudir de melodies famoses i gags hilarants
28-11-2016

El Teatre Municipal l’Ateneu acaba la seva temporada estable dissabte vinent, 3 de desembre, a les 21h, i ho fa amb Concerto a tempo d’umore, un concert teatral on tothom gaudirà de les melodies més famoses i els gags més hilarants. Els més melòmans, de la seva banda, se sorprendran amb els peculiars arranjaments. Un enginyós espectacle còmic i musical que acostarà a grans i petits els grans mestres de la música clàssica a través del gest i les situacions més inversemblants.

Després de triomfar per mig món amb Operetta –un dels espectacles catalans més aclamats dels darrers anys– Jordi Purtí, acompanyat ara de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, continua apostant amb Concerto a tempo d’umore per fer baixar la música clàssica del pedestal sense perdre-li el respecte.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres, de 19 a 21h, i el dissabte, d’11 a 14h. També a la pàgina web www.ticketea.com i a la taquilla del Passatge Vives una hora abans de la funció. El preu és de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà · Aquesta formació va ser fundada l’any 1989 a Figueres i té el suport de diverses institucions, com ara la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Figueres i els Consells Comarcals de l’Alt i Baix Empordà. Alhora disposa del patrocini de diverses empreses i entitats. En el seu repertori, que abraça des de la música del classicisme fins a la contemporània hi tenen una gran importància les obres dels compositors catalans, dels quals interpreta almenys una obra a cada concert. Ha enregistrat diferents treballs i, des de la seva presentació, ha dut a terme diverses gires que l’han portat a actuar a quaranta-quatre països dels cinc continents, amb actuacions a Viena, Berlín, París, Roma, Londres, Brussel·les, Nova York, Buenos Aires, São Paulo, Pequín, Manila, El Caire o Moscou, fins a superar els 3.000 concerts en 25 anys d’existència.

Això però sense oblidar mai la seva principal tasca, que és la de portar la música catalana i internacional a tots els pobles i viles d’arreu de Catalunya. També cal destacar que el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya li va atorgar el 1992 el Premi Nacional de Música en la modalitat de Millor Intèrpret de Música Clàssica. Concerto a tempo d’umore és un pas més en la seva oferta i un camí de futur que va encetar l’any de celebració del vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació. Una sòlida aposta de futur per a continuar escampant la música a través de nous formats.

Un Concerto a tempo d’umore amb les millors músiques · L’autor i director Jordi Purtí ofereix, a Concerto a tempo d’umore, un espectacle còmic i musical amb una banda sonora formada per les peces més conegudes dels autors més reconeguts de la música clàssica, com Vivaldi, Bach, Gounod, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Strauss, Brahms, Holst o Blanch. Carles Coll és el director musical de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i, plegats, fan transcórrer  peces com Les quatre estacions, l’Ave Maria, la Marxa fúnebre el Vals de l’emperador o la Marxa Radetzky, per les situacions més inversemblants.

És una proposta pensada per gaudir de les melodies més famoses i dels gags més divertits, però també perquè el públic més experimentat pugui apreciar els arranjaments musicals més peculiars i els recursos humorístics més enginyosos. Un espectacle participatiu que entreté i diverteix auditoris de tots els gustos i edats, recull aplaudiments unànimes i vesteix de gala qualsevol programació. Un concert que s’anticipa a les festes nadalenques amb alegria i bon humor.

L’obra es va estrenar a Figueres i, després de fer temporada al Condal i a l’Apolo, ha fet actuacions per diversos municipis catalans i temporada a França, Suïssa i el Canadà, participant també amb molt bona acollida al Festival d’Avinyó.

 

  • Compartir