Sou a: Inici / Noticies / Concurs fotogràfic de cuina d'aprofitament

Concurs fotogràfic de cuina d'aprofitament

La imatge de la recepta més original, la que aprofiti més aliments i la més sana, guanyarà vals de compra al Mercat de La Masuca.
06-07-2016

L’Ajuntament d’Igualada proposa un concurs de fotografia a través de les xarxes socials Twitter i Instagram que té com a protagonistes les receptes de cuina d’aprofitament.

Els interessats a participar-hi ha de preparar un plat de cuina d’aprofitament, fotografiar-lo, fer-se seguidors dels perfils @ajigualada a Twitter o a Instagram, i publicar la imatge. Cal que la publicació inclogui el nom de la recepta, l’aliment que s’ha aprofitat per a elaborar-la, les etiquetes #receptaigd i #igdredueixresidus, i un esment a @ajigualada.

El termini per a prendre-hi part finalitzarà el proper 12 d’agost. La fotografia de la recepta més original, la que aprofiti més aliments i la més sana, guanyarà vals de compra al Mercat de La Masuca.

Elaborar receptes de cuina d’aprofitament consisteix a no llençar el menjar que encara és comestible, recuperant-lo per a elaborar un nou plat. Aquell menjar que ha quedat en una carmanyola o aquell que ha quedat en un costat de la nevera pot ser utilitzat, amb enginy, per a fer una nova recepta. Alguns exemples de cuina d’aprofitament podrien ser l’elaboració de gelats i sopes fredes amb meló i síndria, utilitzar ingredients que hi ha a la nevera i posar-los en pizzes o coques casolanes, usar les fruites o hortalisses que comencen a estar toves per fer cremes o compotes, o aprofitar les llenties per farcir canelons i lassanyes casolanes. Les possibilitats són amplíssimes i només depenen de la imaginació i la creativitat de cadascú.

Aquesta manera de fer té com a objectiu treure el màxim profit possible dels aliments, evitar llençar els excedents, conservar-los de forma adequada en envasos i estimular una compra responsable. El concurs proposat per l’Ajuntament l’impulsa el seu departament de Medi Ambient.

Més informació AQUÍ

  • Compartir
Pertany a: , ,