Sou a: Inici / Noticies / Concurs per decidir la imatge exterior de Cal Badia

Concurs per decidir la imatge exterior de Cal Badia

L’objectiu és convertir-lo en un espai de referència per als joves, alhora que es pugui promocionar i difondre l’obra creativa des d’una visió cívica
16-11-2016

El departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, d'acord amb el grup motor del futur espai d’entitats juvenils de Cal Badia, convocarà en les properes setmanes un concurs creatiu i artístic amb l’objectiu de seleccionar el disseny i l’artista o artistes que decoraran la façana exterior d’aquest espai, amb un graffiti o pintura mural que pugui ser representativa del col·lectiu jove igualadí. L’objectiu d’aquest mural o expressió d’art urbà és convertir Cal Badia en un espai de referència per als joves, al mateix temps que es pugui promocionar i difondre l’obra creativa des d’una visió cívica i es canalitzi la creativitat.

El concurs es convoca un cop les obres de rehabilitació de Cal Badia ja es troben aproximadament al 50%. Un cop consolidada l’estructura, ara s’està arranjant l’exterior i, properament es completaran, els tancaments de portes i finestres. Serà en aquest moment que la instal·lació ja podrà començar a acollir activitats al seu interior.

Podran presentar candidatura per decorar aquesta façana tots els joves artistes i creadors nascuts entre els anys 1980 i 1999, a títol individual o col·lectiu, empadronats en qualsevol municipi de Catalunya. Posteriorment, serà un tribunal amb membres designats per l’Ajuntament, el grup motor i els instituts de la ciutat, que decidirà el projecte guanyador.

En paral·lel, aquest grup motor ha treballat durant més de dos anys anys per elaborar els esborranys dels estatuts i el reglament de règim intern de Cal Badia, que es preveu poder debatre en una assemblea oberta durant el primer trimestre del 2017, reprenent així el procés participatiu iniciat el 2014.

El concurs de la façana de Cal Badia, sota el paraigua de Joves per la Creativitat, pretén donar a conèixer el projecte arreu del territori català i convertir-se en un referent de les polítiques juvenils impulsades a nivell local. Així mateix, segons ha explicat aquest dimecres la regidora d’Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, Cal Badia “creix i es construeix sota una visió inclusiva, integradora i democràtica que espera encabir tots els col·lectius i joves de la ciutat”, per a poder donar cabuda a un gran ventall d’ofertes lúdiques, educatives, culturals i d’oci al seu interior.

  • Compartir