Sou a: Inici / Noticies / Conferència internacional a Aksakovo

Conferència internacional a Aksakovo

La trobada s’emmarca en un projecte europeu que vol fomentar la participació ciutadana i millorar la comprensió de les seves polítiques.
14-09-2015

El passat mes d’agost, tècnics de l'Ajuntament d'Igualada van participar en una conferència internacional al municipi búlgar d’Aksakovo, dins del el projecte Europe in our eyes Part I. Definint els problemes basics econòmics i socials dels membres de la Unió Europea.

Aksakovo és una ciutat agermanada amb la capital de l’Anoia i aquest projecte forma part del programa operatiu Europe in the future, Multifaceted and Unified, confinançat pel Fons Social de la Unió Europea. A banda d’Aksakovo, hi participen Igualada, Setúbal (Portugal), Nughedu Santa Vittoria (Itàlia) i una organització associativa de Bulgària.

L'objectiu general del projecte és fomentar la participació de la ciutadania i millorar les condicions per a l’evolució democràtica a la Unió Europea. Es tracta d’entendre i millorar la comprensió de les seves polítiques, la seva història, la diversitat dels ciutadans i la promoció d'oportunitats de participació social i intercultural. La web on es pot trobar la informació i participar en els debats és www.europeinfuture.eu.

En el decurs d’aquesta primera trobada, a Aksakovo, l’eix temàtic han estat Les autoritats locals, una base per al desenvolupament europeu. Amb diferents taules rodones i conferències es van abordar, entre altres, àmbits com els problemes bàsics socials i econòmics dels membres de la UE o la nova administració electrònica dels municipis.

L’any 2016 es duran a terme dues noves trobades, a Setúbal i Nughedu Santa Vittoria, i el 2017 les dues últimes, a Pomorie (Bulgària) i a Igualada.

  • Compartir