Sou a: Inici / Noticies / Conserges de les escoles i edificis públics reben formació en estalvi i eficiència energètica

Conserges de les escoles i edificis públics reben formació en estalvi i eficiència energètica

L’objectiu és guiar al personal de consergeria per tal que siguin capaços de gestionar correctament l’energia de l’edifici
26-10-2022

El Departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada ha organitzat un curs per a conserges d’escoles i equipaments municipals sobre estalvi i eficiència energètica.  L’objectiu és guiar al personal de consergeria per tal que siguin capaços de gestionar correctament l’energia de l’edifici (programació de calefacció, il·luminació, stand by, gestió energètica durant les vacances, etc,)

L’activitat s’ha desenvolupat en dues sessions. La primera va tenir lloc el dimarts 18 de manera presencial i on-line, on es van impartir coneixements teòrics. La segona va ser una sessió pràctica el dimecres 26 a l’escola Ramon Castelltort on s’han revisat els temes tractats i resolt dubtes in-situ.

L’estalvi d’energia s’aconsegueix mitjançant la sensibilització sobre la importància de l’eficiència energètica i mitjançant el canvi d’hàbits dels usuaris de les escoles i els edificis públics: alumnes, mestres, conserges i altres usuaris dels edificis públics. Reduir l’ús d’energia a les escoles i altres edificis públics és vital per ajudar a aconseguir els objectius energètics i climàtics.

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que “aquesta és una acció més que suma per combatre el canvi climàtic, un problema global en què tots tenim el poder de modificar. Fins i tot els petits canvis en el nostre comportament diari poden reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Tot i que aquests canvis no afecten significativament la nostra qualitat de vida, poden contribuir notablement a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com a l’estalvi econòmic.

  • Compartir