Sou a: Inici / Noticies / Conveni amb el CSSI per a la gestió del 4D Health

Conveni amb el CSSI per a la gestió del 4D Health

Des d’ara el CSSI serà el responsable de gestionar aquest centre de simulació mèdica, pioner a Europa, que en només un any ha acollit més de set-cents alumnes i professionals.
23-12-2015

L’Ajuntament d’Igualada i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) han arribat a un acord per la gestió del centre de simulació 4D Health. Si bé l’Ajuntament segueix sent el propietari de l’edifici de l’antic hospital d’Igualada i qui ha assumit les obres d’adequació i equipament del centre de simulació, a partir d’ara serà el CSSI qui en faci la gestió, ja que es tracta d’un equipament del sector salut.

La missió del 4D Health encaixa plenament amb la del CSSI que és assegurar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència i prestar serveis de màxima qualitat dirigits a millorar el benestar de les persones. A més, el CSSI té com a finalitat la docència i la recerca en l’àmbit mèdic, uns objectius que coincideixen amb les del centre 4D Health. L’acord també permetrà que hi hagi sinergies amb els projectes de futur del CSSI, que inclouen l'atenció centrada en la persona i la formació del seu personal. Aquesta decisió s’inclou en el projecte de l’Ajuntament de convertir Igualada en una ciutat capdavantera en innovació i tecnologia aplicada.

L’acord de traspassar la gestió del 4D Health es va aprovar a la Junta de Govern del Consorci Sociosanitari d'Igualada de dilluns i al ple de l’Ajuntament de dimarts, i aquest dimecres han signat el conveni de col·laboració l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el gerent del CSSI, Jordi Ferrer. En el nou organigrama segueixen al capdavant del centre els dos impulsors del projecte 4D Health; Àngels Chacón com a directora executiva i Enric Macarulla com a director d’estratègia, més un equip de tres professionals que treballaran en la direcció comercial, la gestió de producte i la gestió documental.

Més de set-cents estudiants i professionals s’han format al 4D Health el 2015 · La posada en marxa de l’hospital simulat 4D Health ara fa un any ha suposat un autèntic revulsiu per al sector salut al territori. No només va ser un factor clau per recuperar els estudis d’infermeria de la Universitat de Lleida, que s’imparteixen al Campus Universitari d’Igualada des del mes de setembre, sinó que també ha portat a Igualada empreses com la farmacèutica alemanya Grünenthal Pharma, que va escollir el 4DH per realitzar les corresponents proves d’usabilitat centrades en el procés per un aparell dispensador analgèsic controlat pel pacient. El curs va comportar un gran desplegament de mitjans i personal.

Al voltant de set-cents estudiants i professionals s’han format al 4D Health aquest 2015. A més dels estudiants d’Infermeria de la Universitat de Lleida, també han realitzat simulacions els alumnes de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, els del Grau d’Infermeria de la Universitat de Barcelona, i estudiants de diferents estudis d’infermeria dels instituts Milà i Fontanals d’Igualada, Pere Borrell de Puigcerdà, i Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts.

Pel que fa als professionals, han realitzat simulacions i programes formatius els membres de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC) i els directius del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA). També s’han impartit diversos cursos per als cuidadors no professionals de la Creu Roja. Es pot dir, doncs, que s’ha començat a assolir un dels objectius fundacionals del centre 4D Health, que era el d’atreure empreses, estudiants i professionals del sector de la salut a Igualada.

El Consorci Sociosanitari d’Igualada · El Consorci Sociosanitari d’Igualada és un organisme constituït l’any 2004 per l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). Ofereix una atenció integral, social i sanitària a la gent gran i a persones amb dependència per millorar la seva qualitat de vida i potenciar la seva autonomia. Ofereix serveis a les persones d’Igualada, la comarca de l’Anoia i la seva àrea d’influència i té una àmplia xarxa pública d’equipaments que donen resposta a les diferents necessitats i nivells de dependència. Amb una plantilla de 200 persones, gestiona la Residència i Centre de Dia Pare Vilaseca, el Centre de Dia Montserrat, el Centre de Dia Mar i Cel de Piera, l’Hospital de Dia Sant Jordi, els habitatges amb serveis per a gent gran ViuB1 i ViuB2, i el Servei d’Assistència a Domicili a Igualada i comarca.

El Centre 4D Health: un hospital on tot és real excepte els pacients · L’Hospital Simulat 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada i té per objectiu augmentar la seguretat dels pacients i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. Va ser inaugurat pel president de la Generalitat Artur Mas el mes de març de 2015 i la seva posada en marxa va ser possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, i hi col·laboren empreses punteres com Grífols.

(*notícia via 4D Health)

  • Compartir