Sou a: Inici / Noticies / Conveni del 4D Health amb Medtep i Fufosa

Conveni del 4D Health amb Medtep i Fufosa

El 4D Health ha signat avui una aliança amb una de les principals empreses de tecnologia en l’àmbit de la salut: Medtep. L’acord permetrà al Centre d’Innovació en Salut utilitzar un software pioner que millora la gestió mèdica i fa seguiment dels pacients. Aquest nou programari farà que alguns projectes de simulació que es realitzin al 4D Health tinguin encara més valor gràcies al coneixement que es podrà extreure de les dades obtingudes.
03-09-2014

El 4D Health ha signat avui una aliança amb una de les principals empreses de tecnologia en l’àmbit de la salut: Medtep. L’acord permetrà al Centre d’Innovació en Salut utilitzar un software pioner que millora la gestió mèdica i fa seguiment dels pacients. Aquest nou programari farà que alguns projectes de simulació que es realitzin al 4D Health tinguin encara més valor gràcies al coneixement que es podrà extreure de les dades obtingudes.

Amb la incorporació de plataformes tecnològiques com uClinics i uPatient, el Centre 4D Health podrà tractar les dades dels pacients de la mateixa manera que es gestionen als hospitals i empreses farmacèutiques més importants del país; fent un seguiment de com els tractaments estan funcionant amb els pacients i ajudant als professionals que els atenen. Així s’eviten errors ja que la informació mèdica està unificada, actualitzada al minut i disponible des de qualsevol dispositiu, i es revisen els protocols de diagnòstic, tractament i processos de prevenció. Aquestes plataformes contribueixen a l’intercanvi de coneixement i també permeten fer anàlisis estadístiques sense haver de revelar en cap cas les dades de caràcter personal dels pacients, ja que estan totalment dissociats.

El conveni entre el 4D Health, l’empresa catalana de software Medtep i la fundació privada Fufosa  (Fundació per al foment de la Salut, amb seu a Igualada) s’ha signat aquest migdia i preveu que Medtep adapti les plataformes perquè el 4D Health les pugui utilitzar en funció de les seves necessitats. L’acord beneficia el centre i també l’empresa, que podrà testejar noves funcions de la seva plataforma al 4D Health i desenvolupar projectes conjunts. Medtep treballa amb Fufosa per a tota la validació dels continguts mèdics d’uClinics i uPatient i la seva adequació a un llenguatge planer per tal de facilitar al ciutadà l’adherència al tractament o a qualsevol canvi d’estil de vida. Concretament, Fufosa proveirà continguts en els projectes relacionats amb la nutrició, la dietètica i el maneig higienodietètic. L’aliança entre el 4D Health, Medtep i Fufosa s’allargarà com a mínim fins al desembre de 2016 i es posa en marxa avui mateix amb una primera sessió de treball entre els tres equips.

La mànager del 4D Health, Àngels Chacón, ha expressat la seva satisfacció per l’acord afirmant que “l’aliança amb empreses de serveis TIC punteres com aquesta dóna visibilitat al centre i el reforça”. Per la seva banda, el director del centre Dr. Enric Macarulla ha destacat que “aquest producte concorda totalment amb l’objectiu del 4D Health, que és centrar-se en el pacient”.

El director executiu de Medtep, Jacob Suñol, ha explicat: “per Medtep, el Centre 4D Health és un partner idoni ja que podrem desenvolupar projectes conjuntament”. Alhora, s’ha mostrat il·lusionat de poder aportar la tecnologia que el centre necessita per tirar endavant projectes de simulació i d’afegir-hi una eina pedagògica amb l’experiència de Fufosa.

Medtep · Medtep és una empresa de software que gestiona informació de caràcter sanitari. Amb seu a Barcelona, té usuaris en més de 70 països d’arreu del món, principalment a Europa i al continent americà. Viu un moment de forta expansió i està desenvolupant diversos projectes internacionals com el que actualment està tirant endavant amb la farmacèutica Grífols als Estats Units.

Fufosa · Fufosa (Fundació per al foment de la Salut) és una fundació privada dedicada a la millora de la salut púbica a través de la formació continuada adreçada tant a professionals sanitaris com a ciutadans. Es basa en el principi de Confuci “m’ho van explicar i ho vaig oblidar, ho vaig veure i ho vaig creure, ho vaig fer i ho vaig aprendre”.

El Centre 4D Health · El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada, aprofitant les seves instal·lacions. Recrea tot l’entorn de la salut aplicant un nou tipus de simulació centrada en el pacient, incideix en el treball en equip de diferents especialitats i inclou la participació de l’empresa. Té per objectiu augmentar la seguretat i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. La seva posada en marxa ha estat possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències  Mèdiques, entre d’altres.

  • Compartir