Sou a: Inici / Noticies / Conveni del centre 4D Health amb FIDISP

Conveni del centre 4D Health amb FIDISP

La Fundació per la Investigació, Docència i Innovació en seguretat del pacient (FIDISP) és una fundació privada sense ànim de lucre d’àmbit estatal que promou iniciatives encaminades a millorar la seguretat del pacient.
15-01-2015

Aquest dimecres l’Ajuntament d’Igualada i la direcció de l’hospital simulat 4D Health han tancat un acord de col·laboració amb la Fundació per la Investigació, Docència i Innovació en seguretat del pacient (FIDISP).

Tant la Fundació FIDISP com el Centre 4D Health tenen un objectiu comú: millorar la seguretat del pacient. Per això han acordat que ambdues institucions desenvoluparan activitats conjuntes de formació, investigació o assessorament com ara l’organització de cursos, congressos i seminaris, o  bé projectes d’investigació. Les dues institucions també s’han compromès a intercanviar informació i documentació i a assessorar-se mútuament amb temes relacionats amb la millora del servei sanitari.

El conveni signat té una vigència d’un any, però les dues parts ja han manifestat la seva voluntat d’allargar-lo en el temps si la col·laboració és fructífera. Per garantir el compliment de l’acord i fer-ne un seguiment s’ha creat també una Comissió de seguiment integrada per representants dels dos centres.

L’acord l’han signat aquest migdia l’alcalde d’Igualada Sr. Marc Castells i el director del centre 4D Health Dr. Enric Macarulla amb el director gerent del Patronat de la Fundació FIDISP, el Sr. Santiago Tomás.

FIDISP · La Fundació per la Investigació, Docència i Innovació en seguretat del pacient (FIDISP) és una fundació privada sense ànim de lucre d’àmbit estatal que promou iniciatives encaminades a millorar la seguretat del pacient i treballa perquè des de les administracions es prengui consciència que cal invertir en la millora de la qualitat dels serveis sanitaris de l’Estat espanyol.

El Centre 4D Health · El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada, aprofitant les seves instal·lacions. Recrea tot l’entorn de la salut aplicant un nou tipus de simulació centrada en el pacient, incideix en el treball en equip de diferents especialitats i inclou la participació de l’empresa. Té per objectiu augmentar la seguretat i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. La seva posada en marxa ha estat possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències  Mèdiques, entre d’altres.

  • Compartir