Sou a: Inici / Noticies / Convocatòria d'ajuts per pagar l'IBI

Convocatòria d'ajuts per pagar l'IBI

Fins al proper 17 de juliol els interessats poden dur a terme la sol·licitud dels ajuts adreçant-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana municipal.
30-06-2015

L’Ajuntament d’Igualada ha obert, per segon any consecutiu, el termini de sol·licituds per demanar subvencions per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) adreçades a persones grans i a famílies monoparentals. El termini es va obrir el 22 de juny i es clourà el proper divendres, 17 de juliol.

En el cas de les persones grans, els sol·licitants han d’estar empadronats a Igualada, ser majors de 65 anys o pensionistes per raó de jubilació, viduïtat, invalidesa o beneficiaris d’una pensió no contributiva. Han de complir també altres requeriments, com ara estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social, no ser titular en propietat d’altres bens immobles o no tenir deutes amb la hisenda municipal. Es poden acollir a dos ajuts, un pel 80% de la quota de l’IBI fins a un màxim de 800 euros, i un altre pel 40% de l’import de l’impost fins a un màxim de 400 euros. En tots dos casos s’estableixen uns topalls d’ingressos que el sol·licitant no ha de superar. Precisament, l’increment de la quantia dels ajuts és la principal novetat d’aquest any 2015, ja que l’any passat aquests van ser com a màxim de 500 euros.

Pel que fa a les famílies monoparentals, aquells que es vulguin acollir a l’ajut han de tenir reconeguda aquesta condició i l’habitatge on resideixen no ha de superar els 190.000 euros de valor cadastral. També cal que estiguin al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social o no tenir deutes amb l’Ajuntament. En aquest cas, poden optar a ajuts que van del 33% al 77% de l’import de l’IBI i la quantitat que se’ls subvencionarà anirà en funció del valor de l’immoble on resideixin i dels seus ingressos anuals.

Els detalls, els requisits i la documentació necessària per formalitzar la sol·licitud es poden consultar AQUÍ o, presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), ubicada a la Plaça de l’Ajuntament, número 1, de dilluns a divendres entre les 8 i les 14h.

  • Compartir