Sou a: Inici / Noticies / Convocatòria dels Premis Ciutat d’Igualada i el premi Igual’ART 2020

Convocatòria dels Premis Ciutat d’Igualada i el premi Igual’ART 2020

El lliurament dels premis es duran a terme el diumenge dia 22 de novembre de 2020 al Teatre Municipal l’Ateneu, sempre que les condicions de desescalada del confinament ho permetin, i amb l’aforament que es determini en aquell moment
20-05-2020

Un any més,  l’Ajuntament d’Igualada, d’acord amb les entitats i persones que hi participen, presenten La XXVa edició de les  bases dels Premis Ciutat d’Igualada. Una convocatòria que agrupa 9 premis i que vol promoure la creació artística, cultural i social, en un sentit ampli, així com reconèixer els principals creadors, tant en l’àmbit local, com nacional i internacional.

El termini general de presentació de les obres dels Premis Ciutat d’Igualada finalitza el dia 30 de setembre de 2020. La data s’ha ampliat un parell de setmanes, precisament perquè les bases es presenten dues setmanes més tard del que era habitual. D’aquesta manera donem temps als creadors per tal que ens facin arribar les seves obres. Cal tenir en compte els treballs d’investigació que optin al premi Jaume Caresmar (biennal) es poden lliurar fins al 17 de setembre de 2021. Cal tenir present que el premi al projecte de Recerca Dr. Joan Mercader, també biennal, que es va convocar el 2019, es pot lliurar fins al 30 de setembre. Cal que ho tinguin en compte els investigadors que vulguin presentar un projecte que té garantida la seva publicació i una dotació de 5.000€m la més elevada dels premis. 

La lectura del veredicte i el lliurament dels premis es duran a terme el diumenge dia 22 de novembre de 2020 al Teatre Municipal l’Ateneu, sempre que les condicions de desescalada del confinament ho permetin, i amb l’aforament que es determini en aquell moment.

Per tal de difondre els premis, s’han editat unes bases resumides de totes les convocatòries, la informació és limitada, i per tant, caldrà consultar les bases completes que estaran disponibles al web municipal. En aquesta edició no s’editaran bases en paper, perquè la difusió en aquest format està limitada per raons sanitàries.

La convocatòria dels premis és possible gràcies a la implicació de tots els membres que formen part dels diferents jurats i les entitats i empreses com CEINA, Renda Urbana, Corel i Trilogi, en el premi d’art digital Jaume Graell; la Fundació Sant Crist d’Igualada, en el copatrocini i organització del premi al Compromís Social Mossèn Còdol; el suport organitzatiu de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, en el premi Procopi Llucià de fotografia; de l’Ateneu Igualadí, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada i Viena edicions, en el premi de poesia; l’entitat disseny=igualada, La Gaspar, escola municipal d’art i disseny en el premi de Disseny Gaspar Camps; l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada en el premi de composició musical Paquita Madriguera; El Centre d’Estudis Comarcal d’Igualada en la organització del premi d’investigació Jaume Caresmar i el de Recerca Dr. Joan Mercader. També cal agrair el suport i col·laboració de tots aquells membres de Jurats i mantenidors dels premis, que fan que aquestes siguin una realitat.

La imatge dels premis va ser creada l’any 2018 per Nana Gorgojo, de l’estudi Instint Estratègia Digital, i ha estat adaptat amb novetats per diferenciar cada edició.

Com a novetats, el Premi de Disseny Gaspar Camps, modifica en cada edició l’objecte del premi, per donar cabuda a totes les especialitats del disseny. Aquest any es dedica obres de disseny industrial i interiorisme acabades i fetes públiques del 30 de setembre de 2017, fins al 30 de setembre de 2020,  produïdes a Igualada o comarca de l’Anoia, per creadors individuals o col·lectius

Al Premi de Composició Musical Paquita Madriguera, podran participar-hi tots els compositors que ho desitgin, sense limitació d’edat i de qualsevol nacionalitat, i com a novetat, a partir d’aquesta edició i amb caràcter retroactiu, no podran participar-hi els autors que hagin guanyat el premi tres vegades. En aquest cas no podran presentar-se a cap altra convocatòria del Premi.

La resta de premis: Art digital Jaume Graells; Compromís Social i Cívic Mossèn Josep Còdol, Fotografia Procopi Llucià, Investigació Jaume Caresmar i Premi d’Honor Ciutat d’Igualada– mantenen les seves característiques habituals, que es podran consultar en web de l’Ajuntament d’Igualada. Es pot demanar més informació pel correu culturaigualada@gmail.com.

Nova convocatòria del premi Igual’ART 2020

Simultàniament als premis, es convoca també el premi Igual’ART 2020/21 que té l’objectiu d’estimular la creació artística en l’àmbit local, dirigit a creadors de projectes d’arts visuals inèdits en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles. Aquesta convocatòria vol fer especial incís en aquesta edició, que doblarà el premi, atorgant dues beques de 2.000€ cadascuna, per ampliar l’ajut a més creadors, en aquest temps d’aturada cultural degut als condicionants del Covid_19.

No s’acceptaran projectes  que ja estiguin executats completament, però tampoc idees sense cap element realitzat prèviament ni projecte ben definit. Les candidatures hauran de poder demostrar que la seva idea és executable, ja sigui com a responsable d’un projecte de comissariat o a títol individual o bé agrupat en un col·lectiu. Poden optar-hi comissaris i artistes a títol individual o col·lectiu a partir de 18 anys, que presentin una proposta de creació d’acord amb les bases, la qual es pugui desenvolupar en alguna de les sales disponibles del departament de Promoció Cultural, encara que no es descarta la proposta d’accions fora d’aquests. El termini de presentació finalitza el 20 de setembre i el veredicte del jurat es farà públic a finals del mes d’octubre. El premi al projecte Igual’ART, es pot lliurar fins al dia 30 de setembre de 2020.

  • Compartir
Pertany a: