Sou a: Inici / Noticies / 'Cors d'òpera', principal novetat per Santa Cecília

'Cors d'òpera', principal novetat per Santa Cecília

Hi prendran part una dotzena de corals locals i, en dies posteriors, la ciutat viurà una quinzena d’activitats amb la música com a protagonista
16-11-2016

Un gran concert participatiu a la basílica de Santa Maria, sota el títol Cors d’Òpera, serà la proposta principal, diumenge vinent, de la celebració a Igualada de Santa Cecília, patrona dels músics. Tal i com ha detallat aquest dimecres el regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Pere Camps, s’hi interpretaran peces de Verdi, Bizet, Mascagni i Martínez Valls. Comptarà amb la direcció de Josep Miquel Mindán, amb la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA), amb la soprano Sheila Grados, el tenor Jaume Parés, la Coral Cors Units del Casal de la Gent Gran, la Coral de l’Escola Municipal de Música d’Igualada (EMMI), el Cor Exaudio, la Coral Gatzara, l’Agrupació Coral La Llàntia, la Coral Mig To, la Coral Merlet, la Coral Mixta, la Rondalla Nova Unió, l’Schola Cantorum i la Coral Els Verdums. Cors d’òpera tindrà lloc el 20 de desembre, a les 18h, i les entrades, que es poden adquirir al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2), tenen un preu de 8 euros. Els titulars del Carnet Jove, persones jubilades i alumnes de l’EMMI les poden comprar al preu de 5 euros.

La música com a gran protagonista · Aquest, però, no serà l’únic acte al voltant de Santa Cecília, que se celebra pròpiament el 22 de novembre. Aquell dia hi haurà una Missa Cantada a les 20h a l’església de la Soledat, l’audició comentada L’art musical de Johann Sebastian Bach a les 20:30h a la parròquia de Santa Maria i, com ja és tradició, diferents actuacions en diversos indrets promogudes des de l’EMMI. Concretament, el concert Cant Coral Música 2 al Casal Cívic del Passeig, l’Assaig obert de l’orquestra Ad Libitum a l’església del Roser, l’Assaig obert del Grup de vent Ventijol i el Concert de Cant Coral Música 4 a la Biblioteca Central i, finalment, diferents concerts de música de cambra grups instrumentals i vocals, entre les 18 i les 20h, al mateix vestíbul de l’Escola de Música.

El 20 de novembre, a més, el grup Xip-Xap porta l’espectacle musical Un vestit nou al Teatre Municipal l’Ateneu, el dia 21 el professorat de l’EMMI interpretarà Pere i el llop a l’auditori de l’escola, el 24 de novembre hi haurà un concert Cicle Cultural de Tardor a la Biblioteca Central, el 26 un Taller de percussió cultural a l’Espai Cívic Centre i l’espectacle de Feliu Formosa No hauries d’haver vingut a Cal Granotes, el 27 de novembre el concert de cloenda del tercer Stage de Banda Simfònica a l’Ateneu, el 2 de desembre Guiem Soldevila portarà Amoramort a Músiques de Butxaca, el dia 3 l’Ateneu acollirà el Concerto a tempo d’umore i, finalment, el 4 de desembre també a l’Ateneu, la Xarxa d’Igualada proposa l’espectacle de música i titelles 7 ratolins.

  • Compartir