Sou a: Inici / Noticies / 'Creactiva't al Museu' proposa aprendre a fer una font d'Heró

'Creactiva't al Museu' proposa aprendre a fer una font d'Heró

L’activitat es dirigeix a famílies amb infants a partir de 8 anys, l’admissió és gratuïta i l’aforament limitat
17-09-2018

Aquest diumenge, 23 de setembre, a les 12h, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia convida a fer una font de manera casolana: una font d’Heró. Aquest invent s’atribueix al físic i matemàtic grec Heró d’Alexandria que, al segle I dC, va idear un senzill brollador continu d’aigua a partir de la pressió de l’aire.

La millor manera d’entendre el seu funcionament és construir-la i, per això, amb la col·laboració d’Inquiet, s’ensenyarà als assistents a fer-ne una amb materials reciclats i de proximitat. Aquest i altres experiments antics, on es combinen aigua i aire, són precisament la base d’invents i màquines diversos, enginys hidràulics que es poden veure a l’espai L’Home i l’Aigua del Museu i que, aquest diumenge, també es podran conèixer de prop i experimentar.

L’activitat es dirigeix a famílies amb infants a partir de 8 anys, l’admissió és gratuïta i l’aforament limitat.

Programa Creactiva’t al Museu! · El programa Creactiva’t al Museu! Diumenges familiars al Museu de la Pell reuneix deu propostes mensuals molt variades, que van des de tallers diversos a contacontes, visites o activitats lúdiques. L’objectiu és posar en valor l’experiència de crear i d’aprendre gaudint en família, al voltant de les exposicions temporals i les col·leccions del Museu, la història i l’expressió de la cultura local.

Aquesta és una iniciativa del Museu de la Pell i del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps, els Moixiganguers d’Igualada, Ingravita, el Museu Molí Paperer de Capellades, la Comissió de la Cavalcada de Reis d’Igualada i la Diputació de Barcelona.

  • Compartir