Sou a: Inici / Noticies / Cultura en Família proposa el film 'Ratatouille'

Cultura en Família proposa el film 'Ratatouille'

Aquesta pel·lícula es va endur més de deu premis internacionals, inclòs l’Òscar de l’any 2007 al millor llargmetratge d’animació.
28-09-2015

Aquest diumenge, 4 d’octubre, a les 12h, el programa Cultura en Família proposa el film Ratatouille al Museu de la Pell d’Igualada, una projecció en català per a tota la família. Aquesta pel·lícula es va endur més de deu premis internacionals, inclòs l’Òscar de l’any 2007 al millor llargmetratge d’animació. Té una durada de 110 minuts, l’edat recomanada és a partir dels 6 anys i l’entrada és gratuïta, només limitada per l’aforament de l’auditori.

Remy és una rata molt espavilada que sent passió per la bona cuina. Viu a tocar del restaurant del xef Auguste Gusteau i no podrà resistir la temptació d’atansar-se als fogons per fer de cuiner, malgrat ser rebut a cops d’escombra. Tal i com és d’esperar, no hi serà gens benvingut i patirà un munt d’aventures entre cassoles per aconseguir fer la millor ratatouille d’aquella cuina i deixar sense paraules un exigent crític gastronòmic que perd el cap davant d’aquesta menja. La ratatouille pot semblar desconeguda, però segur que tothom la pot reconèixer si parlem de samfaina a casa nostra o de tombet a les Illes Balears. En realitat, ratatouille és el nom popularitzat arreu de França, però el plat és originari de la cuina provençal i s’anomena ratatolha en occità.

Aquesta història, produïda el 2007 pels estudis Pixar i Walt Disney Pictures, va recollir més de deu premis, entre ells l’Òscar, el Globus d’Or, el BAFTA, l’Annie, el National Board of Review i el Festival de Toronto al millor llargmetratge d’animació, i fins i tot l’Annie i l’American Film Institute a la millor pel·lícula.

La projecció s’inclou en el programa Cultura en Família, que proposa un seguit d’activitats variades, com ara contacontes, cinema en català, teatre, espectacles musicals, pallassos i tallers, per viure en família al llarg dels diumenges de tardor. El coordina el departament municipal de Promoció Cultural, amb la col·laboració del Teatre Municipal l’Ateneu, el Museu de la Pell, el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, la Biblioteca Central d’Igualada, el Museu de la Pell i la programació estable de teatre de Xarxa Igualada.

  • Compartir