Sou a: Inici / Noticies / Cultura en Família proposa visitar el riu Anoia

Cultura en Família proposa visitar el riu Anoia

La proposta compta també amb el suport del servei del Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l’Ajuntament, la secció de Ciències Naturals i Mediambientals del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI), i l’Associació per a l’Estudi de la Natura de l’Anoia (AENA).
13-10-2014

El proper diumenge, 19 d’octubre a les 12h, el Museu de la Pell d’Igualada i el programa Cultura en Família, impulsat per l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Cultura (IMC), proposen una passejada a l’entorn del riu Anoia al seu pas per la ciutat. Durant aproximadament 2 hores, aquesta activitat familiar, gratuïta i accessible a tothom recorrerà part de l’Anella Fluvial, una de les tres subanelles que formaran part de la futura Anella Verda de la capital de l’Anoia. Es recomana portar calçat còmode i el punt de sortida serà el mateix Museu de la Pell. La proposta compta també amb el suport del servei del Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l’Ajuntament, la secció de Ciències Naturals i Mediambientals del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI), i l’Associació per a l’Estudi de la Natura de l’Anoia (AENA)

El CECI i AENA ja porten a l’esquena unes quantes passejades pel riu Anoia i coneixen a fons la riquesa d’espècies vegetals de ribera, els ocells i els invertebrats que s’hi poden veure i que a simple vista, per desconeixement o per poca atenció, la majoria de ciutadans passen per alt quan s’hi atansen. Però amb les passejades que s’hi van organitzant, de mica en mica els ciutadans poden conèixer cada cop més i millor la configuració i les característiques naturals que envolten el riu.

S’expliquen aspectes com la paleogeografia de la conca d’Òdena en el període geològic durant el qual es varen dipositar les margues d’Igualada, estudis que duen a terme sobre l’evolució de les espècies d’ocells a l’Anoia i a la ciutat, l’arribada de més espècies d’ocells gràcies a la millora del riu o en quin punt es troba el projecte de la construcció de l’Anella Verda d’Igualada. El recorregut també va per la passera, on es repassen les espècies vegetals típiques del riu com ara la boga, la canya americana, la sarga, el canyís, el jonc boval o el lliri groc. També en aquest punt s’acostumen a donar dades sobre la qualitat de l’aigua a partir del seguiment fet amb el Projecte Rius i s’intenta observar els invertebrats indicadors de la qualitat del sistema fluvial. Resseguint la vora del riu també es poden escoltar el cant d’alguns ocells com el rossinyol, la garsa, el trist, el rossinyol bord o el falciot. La caminada finalitza al Molí de l’Abadia.

El programa Cultura en Família proposa un ventall d’activitats pensades per a gaudir en família, amb tallers, jocs, visites, contacontes, cinema o passejades, entre altres.

  • Compartir