Sou a: Inici / Noticies / De l'11 i el 21 de maig torna la Primavera Gran

De l'11 i el 21 de maig torna la Primavera Gran

L’Ajuntament i l’Associació de Gent Gran organitzen conjuntament un programa amb música, teatre, sortides i xerrades per a la tercera edat
19-04-2017

Igualada celebrarà l’edició 2017 de la Primavera Gran entre els dies 11 i 21 de maig, en una iniciativa que novament organitzen l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació de Gent Gran d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. La Primavera Gran reunirà una vintena de propostes lúdiques, festives, culturals i musicals adreçades a la gent gran de la ciutat. Aquest dimecres, 19 d’abril, n’han exposat públicament els detalls la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, i el president de l’associació, Enric Senserrich.

Dins la programació, enguany té un pes molt especial la música. L’11 de maig, les activitats s’encetaran amb un concert homenatge al mestre Santané al Teatre Municipal l’Ateneu, el dia 12 es podran escoltar les harmòniques del Grup Néixer coincidint amb l’acte inaugural del Casal del Passeig i, el 14 de maig, hi haurà un concert amb un repertori variat a càrrec de la Banda de Música d’Igualada, en aquest cas a l’Escola Pia. El 18 de maig, actuaran al Casal del Passeig la Coral Cors Units i el Grup de Gospel amb l’Escola de Dansa del Consell Comarcal i, finalment, el 20 de maig hi haurà un concert d’havaneres, al parc de la Xemeneia de Cal Pasqual, amb el grup Pescadors de l’Escala. El dia 21 de maig, com a cloenda, tornarà l’esperada actuació playback titulada Llum i Color, a càrrec de l’Associació de Gent Gran d’Igualada i novament a l’Ateneu.

En el capítol de les sortides, el 13 de maig hi haurà una visita comentada a l’Adoberia Bella i a l’esdeveniment comercial Rec.015, el 16 de maig es farà una excursió pelegrinatge a Montserrat i, el dia 18, es proposa una visita a Besalú i Rupit. Les propostes culturals seran un altre dels capítols destacats amb la tertúlia Els llibres que llegíem, el 18 de maig a la Biblioteca Central; amb la representació d’El malalt imaginari de Molière, a càrrec de l’Esplai de Moià el dia 17 al Casal del Passeig; i amb la xerrada Per què no parlem de sexualitat?, el mateix dia 17 a l’Espai Cívic Centre.

Els àpats de celebració són també cites clàssiques de la Primavera Gran d’Igualada: el dia 17 tindrà lloc el Sopar de Celebració de les persones que fan 80 Anys, el dia 18 el Sopar de Celebració de les Noces d’Or Matrimonials i, el 19 de maig, el Dinar de la Primavera Gran. La programació la completen l’acte de celebració dels 30 anys de la Residència Pare Vilaseca, que tindrà lloc el 17 de maig, i la Missa a l’Església de la Soledat, el 19 de maig.

Venda de localitats · Per l’excursió a Besalú i Rupit, les persones d’Igualada de més de 60 anys i/o amb carnet de gent gran de l’Equipament Cívic - Casal del Passeig, poden comprar els seus tiquets a l’Espai Cívic Centre (c/ Trinitat 12) entre el 2 i el 10 de maig, en l’horari d’obertura del centre.

Per l’excursió a Montserrat, el dinar de la Primavera Gran, l’espectacle playback i l’homenatge al mestre Santané, es poden adquirir també del 2 al 10 de maig al Casal del Passeig (Pg. Verdaguer, 67) i, en el cas d’aquest darrer homenatge, també al Teatre Municipal l’Ateneu una hora abans del concert.

  • Compartir