Sou a: Inici / Noticies / 'De Pell Sensible' estrena nova programació

'De Pell Sensible' estrena nova programació

Aquest dissabte, el record i l'obra de Maria Aurèlia Capmany centrarnà la primera proposta, a l’Adoberia de Cal Granotes
25-03-2019

El cicle poètic i musical De Pell Sensible obre una nova programació. La seva primera proposta tindrà lloc aquest dissabte, 30 de març, a les 20h, amb la representació de Carola, a càrrec de Q-ars Teatre, per commemorar el centenari de naixement de Maria Aurèlia Capmany. L’acte comptarà amb la lectura teatralitzada de la novel·la Feliçment, jo sóc una dona, interpretada per l’actriu Anna Güell dirigida per Francesca Piñón​. El text suposa un retaule magnífic de la societat catalana del segle XX, en què una dona parla amb la màxima sinceritat dels records que guarda, dels seus amors i del seu periple vital com a conseqüència de néixer dona i de classe humil. La lluita per intentar assolir la seguretat econòmica i, en últim terme la llibertat, sense l’ajuda dels homes. La presentació d’aquesta primera sessió anirà a càrrec d’Isabel Casas, llibretera de Llegim?.

Com és habitual, les propostes d’aquesta temporada es faran a l’Adoberia de Cal Granotes, i en aquesta ocasió també –al maig i al setembre– a la Biblioteca Central. El dissabte, 27 d’abril a les 20h, Cal Granotes rebrà cançó d'autor i poesia amb Ivette Nadal i Caïm Riba, que presentaran Arbres, mars en concert. Ivette Nadal canta i recita amb una veu personal, contundent i profunda, allunyant-se dels cànons habituals de la cançó d'autor del país i acompanyada del músic Caïm Riba, convertint el directe amb uns nous arranjaments amb un so cosmopolita. Entre el pop i la bohèmia, es presenten en format duet amb guitarres acústiques i elèctriques, buscant l’essència de l’ànima i l’àngel de les cançons mitjançant la nova producció i la nova forma de cantar-les.

El divendres, 17 de maig a les 19:30h, a la Biblioteca Central –que celebra el seu vintè aniversari– es presentarà El Tast, amb l’actor Pep Garcia-Pascual i la intèrpret Andrea Peirón, fent una lectura dramatitzada d’aquest text de Roald Dahl, acompanyada de música. Serà un espectacle interactiu on el públic farà un tast de vins al mateix temps que ho fan els protagonistes de l’obra literària. El preu d’aquesta sessió és gratuït, però l’aforament és limitat i, per això, caldrà passar a recollir les invitacions uns dies abans per la mateixa Biblioteca. L’acte compta amb la col·laboració d’IgualaVins

Finalment el dissabte, 28 de setembre, a les 20h, la Biblioteca rebrà Aula Brecht (Si els taurons fossin persones), amb la companyia El Globus, en el marc del Mercat de Lletres. Una obra teatral que mescla una quinzena de textos breus de poesia, prosa i teatre amb contingut antidogmàtic que busseja en la realitat oculta per suscitar l'actitud crítica i un món més habitable. Brecht es pregunta “si els taurons fossin persones, serien aleshores més amables amb els peixos petits?”. Una meravellosa classe, dirigida per Carles Grau i magistralment interpretada per Òscar Intente, que estableix una complicitat immediata amb el públic. La presentació anirà a càrrec de Feliu Formosa, traductor del text.

Les entrades es poden adquirir anticipadament al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a dijous de 18:30 a 20:30h, el divendres de 18 a 21h i els dissabtes d’11 a 14h i de 18 a 21h. També el mateix dia de l’actuació, una hora abans, a la mateixa Adoberia de Cal Granotes, a la Baixada de la Unió s/n. Tenen un preu de 5 euros anticipada i 7 euros el mateix dia, amb l’aforament limitat a noranta persones.

El cicle De Pell Sensible és una iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i, en aquesta ocasió també, de la Biblioteca Central.

  • Compartir