Sou a: Inici / Noticies / 'De Pell Sensible' recorda el 18 de maig García Lorca

'De Pell Sensible' recorda el 18 de maig García Lorca

L’Adoberia de Cal Granotes acollirà el monòleg 'Hola Federico', a càrrec d’Assumpta Rojas, basat en el llibre 'García Lorca en Cataluña'
14-05-2018

Aquest dissabte 19 de maig, a les 20h i a l’Adoberia de Cal Granotes, el cicle poètic i musical De Pell Sensible proposa el monòleg musical d'Assumpta Rojas Hola Federico, basat en el llibre de l'Antonina Rodrigo García Lorca en Cataluña. Federico García Lorca (1898 -1936) poeta, dramaturg i prosista, adscrit a la generació del ‘27, és el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle XX i va morir executat després de la revolta militar que va donar lloc a la Guerra Civil espanyola. La presentació anirà a càrrec de Marisa Vila Berzosa, llicenciada en Filologia Hispànica, en l'especialitat de Literatura Castellana, i professora de l'INS Pere Vives Vich.

El monòleg està escrit i interpretat per Assumpta Rojas, que va quedar fascinada per la figura de Federico García Lorca i la seva relació tan intensa i amorosa amb Catalunya. Un monòleg de 55 minuts de durada, on es parlarà d’aspectes de la seva personalitat, de la seva ànima de nen, de les seves facetes de músic, joglar i pintor, de la profunda empremta que va deixar a Catalunya, de Cadaqués i la seva gran amistat amb Salvador i Anna M. Dalí, de l’estreta col·laboració amb la revista Els Amics de les Arts, de la presentació de la seva obra Poeta en Nueva York a l’Hotel Rit, del seu gran compromís amb els ateneus catalans i la relació artística i personal amb la gran actriu catalana Margarida Xirgu, amb qui va estrenar als teatres de Barcelona i Catalunya Mariana Pineda, Yerma i Doña Rosita la soltera. Un viatge que el va portar al teatre de l’Ateneu Igualadí el 21 de novembre de 1935, amb la representació de Yerma amb Margarida Xirgu. El recital finalitzarà amb un record del seu tràgic final, tot plegat acompanyat de fotos i música, amb fragments dels seus poemes i cançons.

El recital es durà a terme a l’Adoberia de Cal Granotes i posarà punt i final a aquesta edició de De Pell Sensible, una iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament. La venda d’entrades anticipades serà al Punt de Difusió Cultural i Turístic, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a dijous de 18:30 a 20:30h, divendres de 18 a 21h i dissabte d’11 a 14h. També es poden reservar per telèfon al 93 801 91 16 o comprar-les a la mateixa Adoberia de Cal Granotes una hora abans de la funció. Tenen un preu de 5 euros anticipada i 7 euros el mateix dia a taquilla. L’aforament està limitat a 90 persones.

 

  • Compartir