Sou a: Inici / Noticies / De Pell Sensible recorda els poetes de guerra

De Pell Sensible recorda els poetes de guerra

Les veus de quatre grans dobladors portaran l’espectador a reviure la duresa de la guerra i el llegat de poetes com Apollinaire, Owen, Brooke, Sassoon o Ungaretti.
23-11-2015

El proper dissabte, 28 de novembre, tindrà lloc a l’antiga adoberia de Cal Granotes una nova cita del recital poètic i musical De Pell Sensible, en aquest cas dedicat als poetes que van combatre durant la I Guerra Mundial. Es tracta d’un muntatge de radioteatre en directe, titulat Si us pregunten per què vam morir. Dirigit per Ramon Hernàndez i amb dramatúrgia de Gerard Vàzquez, el projecte, sorgit del col·lectiu Veus Humanes, commemora l'efemèride de l’anomenada Gran Guerra a través de la poesia que es va escriure durant el conflicte. 

Les veus d’Isa Mateu, Eduard Doncos, Toni Sevilla i Eva M. Lluch, alguns dels grans dobladors catalans, serveixen per reviure una emissió de ràdio en directe, millorada amb ambientació sonora i musical i innovacions tecnològiques, que trasllada els espectadors al context de l’època i a les incerteses socials i psicològiques causades per la batalla. 

Centrat en la poesia, l’espectacle permet observar un dels conflictes més importants de la història des d’una perspectiva totalment nova. I és que la I Guerra Mundial ha estat sovint considerada com la guerra dels poetes. De fet, el terme war poet (poeta de guerra) va aparèixer durant aquesta època per designar els autors que havien plasmat sobre paper les vivències de quatre anys devastadors. Així, els versos de l’espectacle permeten reviure-ho pràcticament tot: la vida a la rereguarda, el combat, els morts i el retorn dels supervivents a partir dels poemes de Guillaume Apollinaire, Rupert Brooke, Alfred Lichtenstein, Ewart Alan Mackintosh, Siegfried Sassoon, Wilfred Owen o Giuseppe Ungaretti, entre altres. 

Els quatre actors interpreten personatges tipus com el soldat, la dona, la mare, la núvia o la infermera, que apareixen als diferents poemes i que alhora dialoguen entre si. El recital tindrà lloc a les 20h i les entrades es poden comprar de manera anticipada, al preu de 6 euros, al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) o des d’una hora abans a la taquilla de Cal Granotes, al preu de 8 euros. L’aforament està limitat a noranta persones.

  • Compartir