Sou a: Inici / Noticies / De Pell Sensible recordarà dissabte Montserrat Abelló

De Pell Sensible recordarà dissabte Montserrat Abelló

En aquest acte també es presentarà el llibre de poesia Resplendor de foc, de Jaume Mesquida, guanyador de l’últim Premi Ciutat d’Igualada
12-03-2018
De Pell Sensible recordarà dissabte Montserrat Abelló

Foto: Wikipedia

L’antiga Adoberia de Cal Granotes d’Igualada serà aquest dissabte, 17 de març a les 20h, l’espai per la presentació del nou llibre de poesia Resplendor de Foc, del mallorquí Jaume Mesquida, guanyador del Premi de poesia Joan Llacuna 2017. La presentació anirà a càrrec de Laura Borràs, comissària de l’Any Abelló, exdirectora de la Institució de les Lletres Catalanes i diputada al Parlament de Catalunya, que també presentarà i donarà pas a la segona part de la sessió, l’espectacle Espero meravelles. Aquest coincideix amb la commemoració del centenari del naixement de la poetessa Montserrat Abelló i en serà protagonista la cantant Mirna Vilasís, acompanyada del músic Xavi Múrcia a la guitarra. La vetllada s’emmarca en el cicle de música i paraules De Pell Sensible, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament.

Molts coneixen Montserrat Abelló com un referent de les lletres catalanes. Com una poetessa i traductora que no tan sols va escriure alguns dels capítols més celebrats de la cultura catalana contemporània, sinó que va traslladar a la llengua la paraula de tòtems anglosaxons com Sylvia Plath. Mirna Vilasís va arribar a conèixer la dimensió més profunda i humana d’Abelló, la que només es pot assolir a través de vincles com l’amistat que les va unir durant molts anys. Tan forta era aquesta amistat, que poetessa i cantant van arribar a treballar plegades en una producció conjunta, un espectacle musical basat en la seva obra, un projecte engrescador en què totes dues van treballar fins poc abans de la mort d’Abelló. I Espero meravelles és el testimoni d’aquell projecte. Tretze poemes de Montserrat Abelló, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia. Versos que ja han esdevingut eterns i que Vilasís trasllada a les cristal·lines aigües del folk, el jazz i la cançó d’autor. Un homenatge a un dels grans noms de la cultura. La reafirmació de la transcendència i la transversalitat de la seva obra.

Mirna Vilasís és una artista polivalent i polifacètica però, sobretot, valenta. Una vocalista d’àmplia trajectòria que porta més d’un quart de segle recorrent els pobles i ciutats del país, explorant, difonent i renovant la poesia i la música d’arrel catalana, ja sigui sota el seu nom o en qualsevol dels nombrosos projectes als quals ha donat forma. Projectes com Tralla i La Cobleta de la Selva, dos autèntics referents de la música tradicional del país, o com Samfaina de Colors, que amb 21 espectacles de producció pròpia i gairebé cinc mil funcions acumulades, ha esdevingut una peça clau en l’apropament de la música i la poesia als públics infantil i familiar.

Aquesta serà una sessió que s’integrarà també en la commemoració del Dia Internacional de les Dones del passat 8 de març i s’obsequiarà els assistents amb el llibre Resplendor de Foc, de Jaume Mesquida.

Totes les sessions de De Pell Sensible es duen a terme a l’antiga adoberia de Cal Granotes. La venda d’entrades anticipades es fa al Punt de Difusió Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas 2 o al telèfon 93 801 91 16. Els horaris són de dimarts a divendres de 19 a 21h, els dissabtes i diumenges d’11 a 14h i de 18 a 21h. També es poden comprar una hora abans del recital a l’adoberia de Cal Granotes. L’aforament està limitat a 90 persones i les entrades tenen un preu 5 euros anticipada i 7 euros la mateixa nit.

 

  • Compartir