Sou a: Inici / Noticies / 'De Pell Sensible' recordarà dissabte Montserrat Roig

'De Pell Sensible' recordarà dissabte Montserrat Roig

Els seus temes recurrents, com feminisme, justícia social, lluita contra l’oblit, discriminació racial, llengua o pau, en seran protagonistes
16-04-2018

Aquest dissabte, 21 d’abril, a les 20h, en el marc del cicle De Pell Sensible, es durà a terme l’espectacle Montserrat Roig: Paraules d’AVUI. Serà un homenatge a l’escriptora Montserrat Roig (1946-1991) a partir d’una selecció d’alguns dels articles recollits a Un pensament de sal, un pessic de pebre. Dietari obert 1990-1991, que agrupa la majoria d’articles que va escriure al diari Avui fins pocs dies abans de morir. Temes recurrents com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l’oblit, la discriminació racial, la llengua o la pau són presents al llarg d’aquest monòleg que en realitat és un diàleg, perquè les paraules de Montserrat Roig interpel·len el públic i el lector.

La vivesa en la dicció i moviment de Mariona Casanovas, contrapuntada per l’oportuna guitarra d’Emili Cuenca, faran de l’espectacle una síntesi necessàriament comprimida de les línies de força que travessen, amb precisió d’estilet, el pensament de Montserrat Roig. La voluntat literària d’aquests articles queda palesa, sovint, en la mateixa estructura narrativa, en la resolució de l’article i en les reflexions i imatges, a vegades poemàtiques, amb què basteix el discurs. La presentació biogràfica anirà a càrrec de Núria Olivé, periodista.

Els intèrprets · El músic Emili Cuenca, a la guitarra, va obtenir el títol superior de guitarra al Conservatori Superior del Liceu, estudiant amb el mestre Sergi Vicente; també posseeix el títol superior de viola al Conservatori Superior del Liceu, estudiant amb el mestre Paul Cortese i el diploma de professor de violí amb el Mètode Suzuki a Londres, dins del programa del British Suzuki Institute. Membre fundador de l’Orquestra de Cambra de Granollers, ha estat membre de l’ Orquestra de Cambra de l’ Empordà i del Conjunt Instrumental de Girona, entre altres. Va ser membre de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona i integrant de diverses agrupacions de música de cambra. Ha fet col·laboracions amb diverses representacions poètiques i teatralsi actualment es professor i director de Centre d’Estudis Musicals Ressò, ubicat a Alella.

Mariona Casanovas és actriu i directora de teatre, televisió, cinema, locutora i rapsode. Ha col·laborat en nombroses pel·lícules i sèries de televisió com ara La Riera, Psico Express, El Cor de la Ciutat, Laberint d´ Ombres, Els 7 Pecats Capitals, La Danza, Enlloc, Parla’m de tu o The Promise. En teatre ha participat en Res és Gris, Inspira’m,  Medeas con cava, Entre aigua i anís, Pedra, Paper, Tisora, Al fons del calaix, Què hi faig aquí baix si sóc un àngel, Montserrat Roig paraules d’AVUI, Klàssics o El despertar de la primavera.

Venda d’entrades · La sessió es durà a terme a l’antiga Adoberia de Cal Granotes d’Igualada. La venda d’entrades anticipades serà al Punt de Difusió Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 19 a 21h, els dissabtes i diumenges d’11 a 14h i de 18 a 21h o per telèfon al 93 801 91 16. També es poden adquirir a Cal Granotes, a la Baixada de la Unió s/n, abans del recital. Tenen un preu de 5 euros anticipades i 7 euros la mateixa nit.

  • Compartir