Sou a: Inici / Noticies / Del 17 al 24 d'agost, Festa Major d'Igualada

Del 17 al 24 d'agost, Festa Major d'Igualada

El regidor de Promoció Cultural destaca que la festa és fruit de la suma d’esforços entre l’Ajuntament i les diferents entitats culturals, tradicionals i festives.
22-07-2015

Igualada celebrarà aquest any 2015 la seva Festa Major entre els dilluns 17 i el dilluns 24 d’agost, amb un programa d’activitats que aplegarà cent trenta propostes variades i aptes per a tots els gustos. Novament, tal com ha destacat el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, l’Ajuntament “ha confeccionat un programa amb un gran ventall d’alternatives adreçades a tots els públics, gràcies sobretot a la implicació i col·laboració de les diferents entitats culturals, juvenils i festives de la ciutat, sense les quals no seria possible tenir una festa tan participada i tan diversa”. Camps ha destacat especialment les propostes de La Coll@nada que, un any més, contribuiran a fer “una festa atractiva per als joves de la ciutat amb les seves iniciatives atrevides i fresques”.

El cartell de la festa ha estat elaborat en aquesta ocasió per l’il·lustrador local Xavi Mula, amb un disseny on dominen els tons blaus i que dóna tot el protagonisme a la imatgeria festiva característica de la festa. La samarreta de la festa és obra aquest 2015 del dissenyador Pep Valls.

El programa que avui s’ha avançat, es repartirà en les properes setmanes a totes les llars de ciutat amb una tirada de 20.000 exemplars. També es podrà recollir a l’edifici central de l’Ajuntament i es pot consultar AQUÍ.

Pregó i actes institucionals · Els actes institucionals, que es concentraran el dijous dia 20 d’agost, comptaran novament amb la presentació de l’Estampa del Sant, obra del fotògraf Joan Solé, mentre que la conferència de Festa Major anirà a càrrec de Teresa Miret, coincidint amb l’Any de les Biblioteques. També es lliurarà el Penó de la Ciutat a l’Schola Cantorum, que celebra els seus 75 anys, i s’inaugurarà el recuperat accés lateral a la Basílica de Santa Maria. El mateix dijous, a la Plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc el Pregó de Festa Major. Una proposta imaginativa que, seguint la dinàmica iniciada els últims anys, busca sorprendre grans i petits.

Al llarg de la setmana de la festa es presentaran també dos nous llibres molt relacionats amb el patrimoni i la història de la ciutat: L’Asil del Sant Crist d’Igualada, de Roger Velàzquez, Henar Morera, Pau Llacuna i Lluís Pedraza, i La pólvora com a senyal de festa, de Daniel Vilarrúbias.

Concerts i espectacle piromusical · Tal i com ha detallat Pere Camps, les propostes musicals tornaran a ser un dels plats forts, intentant arribant a tots els públics. A Igualada hi actuaran Els Pets, Tomeu Penya, el Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac, la DJ Monica Mira, l’Orquestra Meravella, Moonwalkers i Please in Concerts amb els èxits de Michael Jackson i U2 respectivament, la Cobla Sant Jordi o la Banda de Música d’Igualada.

La Revetlla de les Places i l’espectacle piromusical de final de festa a Cal Font tornaran també a ser protagonistes.

Cercaviles i elements tradicionals · Les cercaviles i correfocs tindran també un lloc destacat i la ciutadania podrà participar en l’Acompanyament de la Imatgeria Festiva i la Tabalada Menuda, que es faran per primer cop de manera conjunta. També en la Cercavila Menuda i el Correfoc de divendres a la nit, la Cercavila Tradicional, la Cercavila d’Anada a Ofici o la Processó de Sant Bartomeu.

Com a novetat, destaca la presentació aquest any dels Nanos, en Harpo i en Panxo, dos nans recuperats i restaurats per Pep Solé i Rosa Junyent, del Museu de la Pell d’Igualada.

Esports i competició · El camp de futbol de Les Comes estrenarà la setmana de Festa Major la nova gespa que actualment s’està substituint. L’estrena es farà coincidint amb el partit de futbol que es disputarà diumenge, 23 d’agost.

També és previst, com a novetat, que s’hi disputi un partit de rugbi i, donant continuïtat a aquelles activitats que més bona acceptació han tingut en edicions precedents, petits i grans podran participar en proves d’escacs, bitlles catalanes, escalada, tennis taula, futbolí i un llarg etcètera.

Exhibició castellera · El diumenge, dia 23 d’agost, tindrà lloc, també com és costum, l’exhibició castellera amb els Moixiganguers d’Igualada com a principals protagonistes. Els acompanyaran els Minyons de Terrassa i la Colla Jove dels Xiquets de Valls.

La cita guanya especial rellevància aquest any 2015 perquè coincideix amb la celebració del 20è aniversari de la colla local.

Propostes teatrals · El Teatre Municipal l’Ateneu i el Teatre de l’Aurora s’afegeixen també a la festa. L’Ateneu proposa The Chanclettes amb Deputucool, un espectacle descarat i divertit, una crítica ferotge amb to de cabaret, i també Vol Ras amb Da Capo, un espectacle de mims que parla de què passa darrere els escenaris. L’Aurora, de la seva banda, presenta un espectacle de màgia amb el Mag Hausson, Una hora amb Hausson, i un altre d’humor, Hotot, de Cascai Teatre.

Hi haurà també teatre al carrer amb De Pas, circ sobre el cicle de vida en clau de clown a la Cotonera, amb Marabunta de Guillem Albà i The All in Orchestra a la Revetlla de les Places, i amb Escuma a la cara de Els Farsants a la Plaça de l’Ajuntament l’últim dia de la festa.

Programa Festa Major Igualada 2015

  • Compartir