Sou a: Inici / Noticies / Del 19 al 23 de novembre, setena edició de 'Prepara't'

Del 19 al 23 de novembre, setena edició de 'Prepara't'

Girarà entorn a la transformació del mercat laboral per l’avenç de les noves tecnologies i la novetat d’enguany és la visita a diverses empreses de la comarca
07-11-2018

Del 19 al 23 de novembre tindrà lloc una nova edició del Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació a Igualada. Un projecte impulsat per la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada per donar eines i propostes per a la recerca de feina a les persones que estan en situació d’atur o volen fer un canvi professional.

L’edició d’aquest any, la setena, girarà al voltant del canvis que està experimentat el mercat laboral amb l’entrada de les noves tecnologies. Fa anys que la tecnologia està present en el nostre dia i dia, i també en el món laboral, però ara s’està produint una acceleració que evidentment impactarà a la manera de treballar de les empreses i per tant també canviarà els perfils professionals necessaris per cobrir els llocs de feina. Per Paula Arias, gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia, “l’objectiu d’aquesta setena edició del Prepara’t és transmetre la idea que el mercat laboral està canviant, s’està transformant i això vol dir, tot i les amenaces que puguin sorgir, que és una oportunitat important per a les persones que busquem una feina, o per les que busquen un canvi i volen donar un gir a la seva vida professional”. Arias també subratlla que des de l’entitat estan contents de poder realitzar un any més aquest projecte tant important per a la població que cerca feina, i comptar un any més amb l’Ajuntament d’Igualada. De fet, per la gerent de la UEA “celebrar la 7a edició consecutiva del Prepara’t demostra que el treball entre el sector públic i el privat és efectiu, i referma la idea que és important remar tots en el mateix sentit, cooperar i col·laborar”.

De la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha posat en valor “la bona col·laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia a l’hora d’impulsar i consolidar una iniciativa com el Prepara’t, unes jornades que creixen seguint l’evolució d’un mercat laboral canviant i que saben oferir en cada edició continguts veritablement útils als seus assistents”. En aquest sentit, ha afegit que “el Prepara’t es distingeix avui com un esdeveniment de gran valor i un referent a la nostra ciutat i la nostra comarca, tant per als joves que comencen a dibuixar la seva carrera, com per als professionals que volen reforçar els seus coneixements o aquelles persones que necessiten reorientar la seva carrera”.

Novetat destacada · La Setmana de l’Ocupació tindrà lloc a Ig-Nova Empresa (Av. Mestre Muntaner, 86), i es realitzarà tots els matins del 19 al 23 de novembre, de 9.30h a 13h. Cada jornada està dedicada a un tema, en aquest sentit, dilluns es parlarà de la Transformació digital i el mercat laboral, dimarts de buscar feina en temps de xarxes, dimecres es centrarà la jornada amb la figura del freelance, dijous es tractarà la motivació i l’empoderament, i divendres serà el torn de les visites a les empreses.

Precisament, aquesta darrera jornada és una de les novetats destacades del Prepara’t. Les persones que s’inscriguin tindran l’oportunitat de visitar diverses empreses de la comarca i conèixer el seu funcionament, el procés productiu, i evidentment saber quins perfils professionals demanen. Les empreses a visitar seran Graphic Packaging, Curtits Badia, Tallers Dicor, Circuit Parcmotor, i Mevirsa.

Les inscripcions al Prepara’t s’han de realitzar a través de la pàgina web de la Unió Empresarial de l’Anoia (Ctra. de Manresa, 131) i omplir un formulari, o bé trucant al 93 805 22 92. Els participants hauran d’indicar a quina conferència volen assistir.

Torna el Prepara't Jove · Per tercer any consecutiu la Unió Empresarial de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada organitzen una nova edició del Prepara't Jove. Un projecte dirigit als estudiants i que té per objectiu promoure la reflexió dels joves sobre el seu futur professional, ajudant-los a què analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions i la seva projecció en el mercat laboral, en el món de l'empresa i l'emprenedoria.

A la presentació del projecte en roda de premsa, la gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia, Paula Arias, subratlla la bona acollida que ha tingut el projecte des dels seus inicis per part dels centres educatius, constatat en les valoracions positives que els han fet arribar el professorat de les escoles. Arias també destaca com a novetat d’aquesta tercera edició la participació dels alumnes de 3r d’ESO: "la decisió d’obrir el Prepara’t Jove als alumnes de 3r d’ESO va venir dels propis alumnes, de fet, va ser una de les peticions que van sorgir en el Fòrum de Joves celebrat a la UEA”. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, posa en valor la importància de “despertar, en una edat decisiva, vocacions entre els nostres joves que s’ajustin al mercat laboral actual i que els ofereixin veritables alternatives cap a un futur laboral amb garanties i, alhora, els permetin una bona realització tant professional com personal”.

Aquest any, a diferència de les edicions anteriors, el Prepara’t jove es farà en dos dies, el 28 i 29 de novembre, al Teatre Ateneu d’Igualada, de 9.30h a 11h, i es dirigeix als alumnes de 3r i 4t d’ESO. La primera jornada estarà dirigida als joves de 3r d’ESO a qui se’ls farà una breu presentació dels sectors econòmics i les oportunitats laborals que ofereix la Comarca de l’Anoia, a més d’una taula rodona on hi participaran tres joves de perfils ben diferents que explicaran la seva experiència professional.

La segona jornada, dirigida als alumnes de 4t d’ESO, s’iniciarà amb una breu presentació dels sectors econòmics per que coneguin la realitat empresarial de la comarca, i també comptarà amb una conferència sobre competències, actitud i valors, impartida per un tàndem entre Màrius Mollà, enginyer industrial, emprenedor i escriptor; i Roger Roca, campió del món de duatló, campió d’Espanya de marató.

Els instituts i centres escolars interessats han de confirmar directament a la UEA: / 93 805 22 92. Places limitades.

(*informació via UEA)

  • Compartir