Sou a: Inici / Noticies / Del 25 de febrer al 25 de març, 25a edició del Festival Internacional d'Orgue

Del 25 de febrer al 25 de març, 25a edició del Festival Internacional d'Orgue

Organistes procedents de Bèlgica, Itàlia, els Estats Units i Rússia participaran en aquest festival, dirigit novament per Joan Paradell
19-02-2018

Aquest diumenge, 25 de febrer, comença la 25a edició del Festival Internacional d’Orgue d’Igualada, que es desenvoluparà al llarg de cinc diumenges i finalitzarà el 25 de març. La direcció artística anirà a càrrec, també en aquesta ocasió, de l’igualadí Joan Paradell, organista titular de la Capella Musical Pontifícia del Vaticà. La presentació de les actuacions la farà, com també és habitual, Antoni Miranda.

Aquest primer diumenge, el festival l’obrirà Jonatan Carbó, professor d’orgue al Conservatori Mestre Joan Just i Bertran d’Igualada, amb el Cor de Noies Exaudio i la direcció d’Esteve Costa. Abordaran composicions de Plum, Duruflé, Poulenc, Rodamilans, Civil, Vivancos i Taltabull.

El 4 de març, serà el torn del belga Ignace Michiels, organista titular de la catedral de Bruges que, acompanyat del trompetista Bart Coppé, interpretaran Purcell, Van den Kerkhoven, Albinoni, Bach, Mozart, Hansen, Dubois, Dvorak, Richards, Stamm i Goedicke.

Diumenge, 11 de març, Enrico Viccardi, concertista italià i catedràtic d’orgue del Conservatori Superior de Como, que recordarà Valtinoni, Petrali, Farina, Bach, Moretti, Bossi i Vivancos.

Una setmana més tard, el 18 de març, el nord-americà Gail Archer, organista titular del Vassar College de Nova York, interpretarà peces de Bach Schumann, Mendelssohn, Slominsky, Shaversaschvili i Mussorgsi.

La cloenda la posaran, el diumenge 25 de març, el rus Rubin Abdullin, rector del Conservatori Estatal de Kazan, acompanyat per la Coral Càrmina i la soprano Anna Martínez, sota la direcció de Daniel Mestre. S’hi podrà escoltar Bach, Mendelssohn, Muset, Brahms, Rheinberger i Reger.

Tots els concerts són gratuïts i se celebraran a les 18h a la Basílica de Santa Maria. Aquesta és una iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.

  • Compartir
Pertany a: