Sou a: Inici / Noticies / DePellSensible recorda la figura de Maria Mercè Marçal

DePellSensible recorda la figura de Maria Mercè Marçal

El recital, que aplega veu i violoncel, està basat en el dietari escrit per l’autora durant els últims anys de la seva vida.
25-08-2015

El proper dissabte, 29 d’agost, l’adoberia de Cal Granotes acollirà una nova proposta del cicle de música i paraules DePellSensible, en aquesta ocasió centrada en l’obra de Maria Mercè Marçal.

El 1996, quan li van detectar el càncer que se l’emportaria al cap de dos anys, Marçal va començar un dietari que va anar escrivint amb intermitències, fins poc abans de morir. Es tracta d'un dietari centrat en l'experiència de la malaltia, escrit des d'una extrema lucidesa. Aquest material literari, inèdit durant un temps, el va publicar l’editorial Empúries en el llibre que porta per títol El senyal de la pèrdua, un testimoni literari íntim on l’autora reafirma el seu desig d’escriure, malgrat tots els obstacles.

El recital que tindrà lloc el proper dia 29 a les 20h, està basat en aquesta obra i serà interpretat per Àngels Bassas, veu, i Anna Comellas, violoncel. La presentació anirà a càrrec d'Isabel Casas, llibretera, coneixedora i amant de la seva obra.

Maria Mercè Marçal i Serra (Ivars d'Urgell, 1952 - Barcelona, 1998) va ser poeta, catedràtica de català, narradora i traductora i, per un temps, també editora. També va ser activista política, cultural i feminista, el que ella mateixa definia amb aquesta frase "A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i en nació oprimida. I el tèrbol atzar de ser tres voltes rebel".

Les entrades es poden comprar de manera anticipada a 6 euros al Punt de difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2) o a la mateixa taquilla de Cal Granotes, (Baixada de la Unió, s/n) des d’una hora abans del recital, al preu de 8 euros.

  • Compartir