Sou a: Inici / Noticies / Després de la campanya d’asfaltatges d’aquest estiu, el Passeig Verdaguer passarà a tenir un únic carril

Després de la campanya d’asfaltatges d’aquest estiu, el Passeig Verdaguer passarà a tenir un únic carril

Els asfaltatges s’iniciaran dilluns 25 de juliol i tindran afectació en el transport urbà de la ciutat durant dues setmanes
20-07-2022

El regidor de mobilitat, Miquel Vives ha recordat que a partir del 25 de juliol Igualada inicia la seva campanya d’asfaltatges que durarà tres setmanes. Durant les dues primeres, s’asfaltaran diversos trams del passeig que entre les 8h i les 20h no permetran el pas de vehicles. Un cop finalitzats els trams del passeig s’asfaltaran trams de l’Avinguda Barcelona, el carrer de Santa Teresa i flonjalls de l’avinguda de Balmes i el carrer de Països Baixos.

Aquesta millora tindrà una certa afectació amb el transport públic que durant aquestes tres setmanes modificarà el recorregut de les línies transversals. Durant aquests dies el bus urbà passarà per la rambla i no pel passeig Verdaguer. La voluntat és la de garantir tots els transbords i fer que les parades que s’hagin de modificar puguin ser el màxim de properes i  ben indicades a les habituals. La Hispano Igualadina farà el recorregut per l’avinguda de Barcelona.

El passeig Verdaguer tindrà un sol carril i guanyarà en seguretat

Miquel Vives ha explicat que en aquesta campanya no només s’asfalta sinò que també es fa una important aposta per la seguretat d’una de les vies importants de la ciutat com és el Passeig. Vives ha explicat que “aquest és un vial on s’hi ha treballat constantment des de fa temps amb la col·locació de bandes reductores, senyalització, millora de la visibilitat i recentment un nou semàfor”.

Ara el govern fa un pas més en la millora de la seguretat que permetrà pacificar el Passeig Verdaguer i millorar-ne la fluïdesa. Amb el nou asfaltatge el passeig ja es repintarà com a via d’un únic carril. Vives ha destacat que “els vehicles que passen pel passeig ja actuen moltes vegades com a via d’un un sol carril”. Ara el carril que es repintarà tindrà una amplada considerable i en els trams de gir el transit s’ordenarà en dos carrils que seran més amples i llargs que ara facilitant que puguin passar també els autobusos i s’evitin els taps que en alguns moments es produeixen en l’actualitat.

En aquells passos de vianants que no tinguin semàfor es col·locaran bandes reductores de velocitat tal i com ja s’està fent ara mateix.  

Un altre dels canvis que es farà aprofitant aquest asfaltatge és tallar de forma permanent el tram del carrer de Sant Magí que creua el passeig, un tram amb molt poca circulació, ha explicat Vives i que “permetrà suplir el gir uns metres més endavant a la plaça de Catalunya” Vives ha destacat que l’objectiu de totes aquestes millores, que a mitjans d’agost ja estaran implementades, és el de tenir “un passeig amable, segur, agradable per als veïns i amb un trànsit més fluït pacificat”.

 

 

  • Compartir