Sou a: Inici / Noticies / Dia d’Acció per la Salut de les Dones a la Conca d’Òdena

Dia d’Acció per la Salut de les Dones a la Conca d’Òdena

La Mancomunitat aplega en una agenda les propostes que, des dels departaments de sanitat i salut pública dels ajuntaments, equipaments sanitaris i entitats, s’organitzen per aquesta data.
18-05-2016

El 28 de maig és el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones i la Mancomunitat de la Conca d’Òdena coordina per tercer any el programa d’actes que s’organitzen des de diverses entitats i ajuntaments d’aquest àmbit.

La salut de les dones i els homes és diferent i desigual. Diferent perquè hi ha factors biològics que es manifesten de forma diferent en la salut i en els riscos de malalties. Desigual perquè hi ha altres factors, explicats en part per raons de gènere, que afecten d’una manera injusta la salut de les dones. Així, més enllà de les diferències biològiques, els rols atribuïts i assumits per dones i homes en la societat tenen un paper important en l’explicació de l’estat de salut de moltes dones. Per exemple, cada vegada més s’ha posat l’atenció sobre diferents trastorns psicològics o altres malestars, sovint associats a la sobrecàrrega de treball de cura i responsabilitat que les dones assumeixen majoritàriament.

Històricament s’ha accedit a l’avenç mèdic a través d’un model masculí, posteriorment generalitzat al femení. Actualment, l’evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones en quant a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i la igualtat de drets de les dones a ser ateses i tractades eficientment per les seves problemàtiques.

Per a fer-ho visible, la Mancomunitat promou l’agenda d’actes entorn aquesta commemoració i recull les propostes que, des dels departaments de sanitat i salut pública dels ajuntaments, equipaments sanitaris i entitats, s’organitzen per sensibilitzar sobre les diferències i desigualtats de la salut de les dones. Propostes per a infants, joves, dones adultes i també dones grans. Les activitats s’inicien el mes de maig i s’allargaran fins el 29 de juny. El programa d’actes arribarà a totes les llars de la conca d’Òdena i es pot consultar al web de la Mancomunitat www.micod.cat i també als webs dels ajuntaments.

 

  • Compartir