Sou a: Inici / Noticies / Millores als parcs de Vallbona i Valldaura i al barri de Fàtima

Millores als parcs de Vallbona i Valldaura i al barri de Fàtima

Entre les accions més destacades, hi ha l’arranjament del camí que permet transitar a peu entre els dos parcs
23-03-2018

L’Ajuntament d’Igualada ha enllestit aquest mes de març diferents treballs de millora de l’entorn i els espais públics al Parc de Vallbona, al Parc de Valldaura i al barri de Fàtima. Aquest divendres, 23 de març, se n’ha fet la presentació amb la presència de l’alcalde, Marc Castells, de regidors del consistori i de veïns de la zona.

Una de les accions més destacades ha estat l’arranjament del connector verd que uneix els dos parcs i que des d’ara permetrà transitar a peu entre aquests dos espais verds de manera més còmoda i segura. S’ha pavimentat el camí, s’han fet els arranjaments necessaris per l’evacuació de les aigües pluvials i s’han assegurat els seus laterals construint un mur d’escullera. Aquest camí, ara arranjat, permetrà l’accés a peu des dels barris de Ponent al tram Central de l’Anella Verda d’Igualada, que transcorre pel Parc de Vallbona.

Pel que fa pròpiament a aquest parc, el de Vallbona, s’ha arranjat el camí que el recorre de punta a punta, aplicant-hi una capa d’asfalt vermell que en millora el confort i l’estètica, i també la plataforma d’accés a l’ascensor que el connecta amb el Parc de Valldaura. També, donant resposta a peticions dels veïns i usuaris del parc, s’ha ampliat la zona d’esbarjo infantil, incorporant-hi elements com un gronxador, jocs de molles i un sorral.

Pel que fa al barri de Fàtima i responent també a peticions veïnals, s’ha millorat el Parc del Serenet –dotant-lo de jocs infantils, renovant els bancs, afegint-hi vegetació i renovant la seva superfície de sauló–; s’han fet les gestions necessàries per traslladar a la Ronda de Fàtima la bústia de Correus que dificultava el pas dels vianants a la vorera de l’Av. Nostra Senyora de la Pietat; s’han rebaixat algunes voreres i s’han afegit baranes per millorar la seguretat i l’accessibilitat dels vianants; s’han optimitzat els embornals de la Ronda de Fàtima i s’ha actuat en el ferm de l’aparcament públic del c/ del Remei.

Finalment, al Parc de Valldaura, s’han aplicat noves mesures antivandàliques per minimitzar els freqüents desperfectes en l’ascensor, posant noves barreres de protecció al seu accés i instal·lant noves càmeres de seguretat de nova generació.

  • Compartir