'Dintríssim', del grup Xiula, tanca la temporada de la Xarxa d'Igualada
Conèixer-se a un mateix no és una tasca fàcil, per això val més començar a explorar-se des de petit. Aquest diumenge, 31 de març, a les 18h i al Teatre Municipal l’Ateneu, La Xarxa d'Igualada porta dalt de l'escenari el grup Xiula, que presenta el seu nou disc, Dintríssim. És un espectacle interactiu d’animació en què combinen els seus clàssics Verdura i peix o Polls amb les noves cançons que s’originen en un viatge a l’interior del cos humà. Un recorregut per estils musicals variats amb temes que treballen valors de manera divertida i crítica. Les entrades tenen un preu de 6 euros, 5 euros per als socis de La Xarxa. La venda d’entrades es farà al vestíbul del teatre, des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.
Xiula · Els quatre intèrprets de Xiula, des de fa uns anys, fan cançons pròpies i per encàrrec i creen espectacles que animem a tota mena de públics. Des d’una mirada farandulera però professional, treballen amb continguts crítics i amb esperit, perquè estan molt connectats al món de l’educació i a les necessitats i conflictes de les persones i la nostra societat.
Actualment formen la banda en Jan Garrido, músic, educador social i ànima del grup; Rikki Arjuna, també músic i educador social; Adrià Herèdia, un músic implicat en un munt de bandes, i també Marc Soto, músic i membre del grup La Sra. Tomasa. Des de molt joves han estat en el món de la música i el lleure i en diversos grups, fent espectacles d’animació i clown, teatre i pel·lícules i participant en altres projectes musicals com Rocamadour i La Sra. Tomasa.
Dintríssim, dins del cos · Els quatre músics de Xiula, després de viatjar tant pel món, decideixen iniciar l’aventura definitiva: un recorregut per l’interior del cos humà, on podran descobrir alguns dels secrets i de les problemàtiques que s’amaguen en cadascun de nosaltres. Un viatge que no deixa de ser la metàfora d’un moment introspectiu que creiem més necessari que mai; un aturar-se per respirar, tancar els ulls i mirar cap endins.
L’espectacle és un concert teatralitzat on les noves cançons de Xiula es combinaran amb alguns dels clàssics del grup. A través de la música, l’humor i acompanyats per projeccions anatòmiques sorprenents, els Xiula s’enfrontaran al sucre, vibraran amb els polls, gaudiran d’una meditació màntrica col·lectiva, rapejaran sobre la verdura i el peix, i tractaran altres temes que afecten a tothom, com els mocs o les pantalles.
L’espectacle està pensat per esdevenir un trajecte on el públic pugui prendre consciència d’alguns temes que tots i totes tenim per treballar, volen provocar el diàleg entre pares, mares i els seus fills i filles en una sèrie de problemàtiques quotidianes i alhora transcendents. El públic esdevé còmplice i viu una experiència espontània de balls, moviments i accions, en un compartir familiar que esdevé reflexiu. Temes com l’alimentació saludable, l’excés de sucre en la nostra dieta o l’addicció a les pantalles es combinaran amb reflexions més profundes com la necessitat d’aturar-se i respirar o el qüestionar-se com ens estimem els uns als altres.
Transversalment als moments reflexius, es fa un viatge per les diferents emocions que es treballen amb les cançons que Xiula ha creat d’experiències reals i de la vida quotidiana d’infants i adults. És per això que el públic connecta fàcilment amb l’espectacle. El resultat és un espectacle viu, amb música ben treballada i connectat amb la realitat actual.
(*informació via La Xarxa d'Igualada)