Sou a: Inici / Noticies / Disc horari obligatori en zones de càrrega i descàrrega

Disc horari obligatori en zones de càrrega i descàrrega

L’Ajuntament regularà i controlarà l’estacionament on se’n fa un major abús, com la Plaça de l’Ajuntament o l’entorn del mercat municipal.
28-10-2015

L’Ajuntament d’Igualada preveu iniciar, a partir del mes de gener de 2016, el control amb disc horari obligatori de les zones de càrrega i descàrrega, de manera progressiva i començant per aquella punts on s’ha detectat que se’n fa un abús més freqüent.

Jordi Pont, tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, ha explicat aquest dimecres que “el nucli antic, el Mercat de La Masuca i algunes altres zones molt concretes, són indrets on hem detectat que alguns transportistes, operaris i veïns utilitzen les zones de càrrega i descàrrega com zones d’aparcament sense límit de temps”. Precisament, argumenta, l’objectiu d’aquestes àrees “és permetre una ràpida rotació per al repartiment de mercaderies i la prestació de serveis i, quan se’n fa un abús i un aparcament de llarga durada, el trànsit i la mobilitat dels carrers del voltant se n’acaben ressentint de manera important”.

Per això, a partir de l’any vinent, es limitarà el temps màxim d’estacionament a 20 minuts i, per a aparcar-hi, caldrà fer ús del disc horari obligatori on s’indicarà l’hora d’arribada o, en cas de no disposar d’aquest disc, anotar-la manualment. Les zones on caldrà fer-ne ús estaran degudament senyalitzades amb tòtems o rètols que especificaran aquesta regulació. Tal i com ha explicat Jordi Pont, en aquesta retolació s’utilitzaran els colors habituals que ja s’empren en altres ciutats com Barcelona, el taronja i el blau, perquè els transportistes els puguin identificar ràpidament. Les primeres àrees on s’implantarà la normativa seran precisament el nucli antic, l’entorn del mercat municipal, la Plaça del Rei i el carrer Santa Caterina.

Durant els mesos de novembre i desembre, un agent cívic de l’Ajuntament informarà els transportistes, veïns i comerciants de la propera entrada en vigor de la normativa, amb el repartiment de díptics. A continuació, durant el mes de desembre, es farà un repartiment de discos horaris a gran escala i es procedirà a la senyalització de les zones afectades. Finalment, a partir del mes de gener es posarà en marxa la nova regulació, es farà una darrera campanya informativa i s’iniciarà el control regular de les mateixes, amb l’aplicació de sancions quan siguin necessàries.

  • Compartir