Sou a: Inici / Noticies / Dissabte, 1 de juny, nou mercat de cooperatives escolars

Dissabte, 1 de juny, nou mercat de cooperatives escolars

Coincidint amb FirAnoia, hi participaran una quinzena de cooperatives formades per escolars de la ciutat, que vendran els productes que han elaborat
28-05-2019

Aquest dissabte al matí, dia 1 de juny, tindrà lloc al Passeig Verdaguer d’Igualada el mercat de cooperatives escolars, creades pels alumnes del curs de 5è de primària, en el marc del programa Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada. Enguany el mercat està inclòs dins els diferents actes de FirAnoia.

Les cooperatives participants seran Crea’t Marista i Magia Marista dels Maristes Igualada, Escoomix i Escoo&Company de les Escolàpies, Imaginar per crear i Fullshop de l’Acadèmia Igualada, Evac i Energi.coop de l’Emili Vallès, Mavets i Mopins, del col·legi Monalco, Cre@ant_somnis de l’escola Mare del Diví Pastor, Montupia i Màgic Shop de l’Escola Pia i Platicraks del Gabriel Castellà. A les diferents parades oferiran els productes elaborats durant el curs i els assistents podran comprar articles de bijuteria i de regal o elements de decoració per la llar, entre altres, la majoria d’ells fets amb materials reciclats. El mercat estarà obert entre les 10 i les 13h i les parades estaran ubicades al Passeig Verdaguer, entre els carrers Esquiladors i Sant Vicenç.

Al llarg del curs, els alumnes han constituït una cooperativa, n’han elegit la junta, n’han redactat els estatuts, han fet l’aportació de capital inicial, han dissenyat un logotip, han escollit els productes, després de fer un petit estudi de mercat, i els han produït per després vendre’ls al mercat. També han passat per l’Ajuntament d’Igualada per registrar la cooperativa i participar d’una sessió d’assessorament i van ser rebuts per l’alcalde, a qui van sol·licitar el permís d’instal·lació del mercat a la via pública. Han participat, a més, en una sessió de cooperativisme per part d’un tècnic de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Una part dels beneficis que obtinguin amb la venda dels productes del mercat els destinaran a diferents ONGs locals.

Igualada participa en el projecte des dels seus inicis, al curs 2011/2012. En aquestes vuit edicions, més d’un miler d’alumnes d’escoles de la ciutat han passat pel projecte, creant més de seixanta cooperatives escolars gràcies a aquest programa.

  • Compartir