Sou a: Inici / Noticies / Dissabte, marató de donació de sang

Dissabte, marató de donació de sang

En l’anterior es va aconseguir una participació de quasi 562 persones. Amb la creació del hashtag #Sigueselprotagonista, es vol estendre la presència a les xarxes socials.
24-09-2015
El pròxim dissabte, 26 de setembre, de 10 a 22h, el Teatre del’Ateneu acollirà la Marató de Donació de Sang d’Igualada. La campanya, organitzada pel Bancde Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament d’Igualada, MIPS Fundació Privada, l’Ateneu Igualadí i l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia. En aquesta Marató s’espera assolir un nou rècord de donants. En l’anterior es va aconseguir una participació de quasi 562 persones. Enguany, amb la creació del hashtag #Sigueselprotagonista, es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat de l’Anoia present a Twitter i Facebook. La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts. La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada.

Activitats programades · A les 10.00 h, inici de la Marató. Durant el matí: xocolata per als donants i tallers infantils “Fes-te bomber a la Marató!” (Bombersde la Generalitat de Catalunya) i “Fes-te mosso a la Marató!” (Policia Mossos d’Esquadra). Durant tot el dia: sorteig d’una TV Philips LED LG 32”, Full HD amb TDT HD gentilesa de Mútua Igualadina de Previsió Social, entre tots els donants, i Espai infantil (Creu Roja Anoia). De 10.00 a 12.00 h, partits 3x3 dels equips mini masculí i femení del Club Bàsquet Igualada. A les 11.00 h, Cercavila de la Marató amb Mal Llamp, BatinKAT, Petits Diables d’Igualada, Mal Llamp i l’Associació Esportiva Hoquei Línia Igualada. A les 12.00 h, acte d’agraïment de la Marató. A les 12.30 h, actuació de dansa ballet (Estudi de Ballet Montse Andrés Gelabert). Durant tota la tarda: xocolatada per als donants (Associació de Veïns de Sant Crist) i suc de taronja i vals regal per a la Marató (Mc Donald’s Igualada). A les 13.00 h, actuació de Sweet India. A les 14.00 h, actuacions de l’Agrupació Folklòrica Igualadina. De 14.30 a 19.00 h, passejada amb carro de cavalls per a la mainada (Antic Gremi de Traginers). A les 15.00 h, vine a pintar el teu mural de la Marató! (Espai infantil - Training Dog Anoia). A les 18.30 h, actuació de bollywood i dansa polinèsia (Bollywood Igualada). A les 19.00 h, actuació de dansa oriental i tribal (Escola Luna Mora). A les 20.00 h, actuació de dansa (Companyia de Dansa Espai d’Arts). En l’edició d’enguany també es comptarà amb un marcador electrònic (temps i hora donants) i el suport en l’organització de Les dones de les tardes dels dimecres i el suport logístic de Mobles Ollé), a més de diversos obsequis i sorteigs, gentilesa de comerços i entitats locals. La col·laboració amb la Marató continua oberta a totes aquelles persones i entitats que vulguin participar-hi, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió o preparant activitats. Per fer-ho, cal contactar al telèfon 93 805 00 68 o al correu electrònic . Al web  www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.
  • Compartir