Sou a: Inici / Noticies / Mercat de cooperatives de Cultura Emprenedora a l'Escola

Mercat de cooperatives de Cultura Emprenedora a l'Escola

Cinc centres escolars d’Igualada han participat en la cinquena edició a Igualada d’aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona.
17-05-2016

Aquest dissabte, 21 de maig, a partir de les 10h, la plaça Pius XII d’Igualada rebrà les cooperatives Món D’Art i 1000 Somnis dels Maristes, Eicoo i Eipe de les Escolàpies, Coopaiwai i Hipergrup de l’Acadèmia Igualada, GuaiEmi i Tot Mans de l’Emili Vallès, i Artpins i El Món dels Avets del Col·legi Monalco, que oferiran els productes que han elaborat al llarg d’aquest curs.

Es tracta de deu cooperatives creades per alumnes de 5è de primària de la ciutat, en el marc del programa Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat a nivell local pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

Durant aquest curs, els alumnes han constituït una cooperativa, han elegit l’equip directiu, han redactat els estatuts i han fet l’aportació de capital inicial. També han passat per les instal·lacions d’IG-Nova Empresa per registrar la cooperativa i participar en una sessió d’assessorament i, posteriorment, van ser rebuts per l’alcalde a l’Ajuntament, a qui van sol·licitar el permís d’instal·lació a la via pública del mercat. Finalment, els alumnes també han produït els productes que vendran al mercat, la majoria dels quals elaborats amb materials reciclats, com ara clauers, portallapis, punts de llibre, polseres i altres elements de bijuteria. Tothom que ho vulgui podrà veure aquest dissabte els productes elaborats pels alumnes i, fins i tot, comprar-ne algun exemplar. Una part dels beneficis els destinaran a diferents ONGs locals.

El projecte Cultura emprenedora a l’escola està liderat per la Diputació de Barcelona, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i amb l’acompanyament de Valnalón, entitat que es dedica a la promoció de l’emprenedoria a l’escola, i que té una notable trajectòria a nivell de l’Estat. Enguany, participen en el projecte un total 3.893 alumnes de 46 municipis de la província de Barcelona i s’han creat unes 170 cooperatives. A Igualada, hi participen cinc escoles i deu grups, que han creat deu cooperatives diferents. Els centres participants són els Maristes per cinquè any, Escolàpies per quarta vegada, l’Acadèmia Igualada per tercer cop, l’Emili Vallès per segona vegada i el Col·legi Monalco, que s’ha estrenat enguany.

 

  • Compartir