Sou a: Inici / Noticies / Dissabte, mercat de cooperatives de 'Cultura emprenedora a l'escola'

Dissabte, mercat de cooperatives de 'Cultura emprenedora a l'escola'

Aquesta és la sisena ocasió en què aquesta iniciativa es desenvolupa a Igualada i hi han participat 6 escoles que han creat 11 cooperatives
22-05-2017

Aquest dissabte, 27 de maig, a partir de les 10h, Igualada acollirà una nova edició del mercat de cooperatives escolars del programa Cultura emprenedora a l’escola, coincidint enguany amb els actes de FirAnoia. Se celebrarà al c/ Òdena, entre la Rambla i el c/ Clos, i hi participaran les cooperatives Art Marista i Somni Jove dels Maristes, Cooequipe i Coopro de les Escolàpies, World Creative i Tropicop de l’Acadèmia Igualada, E.V. Coop i Supercoop de l’Emili Vallès, Cooperapins i Cooperative grup del col·legi Monalco i Ecocrafters del col·legi Mare del Diví Pastor, oferint els productes que han elaborat durant el present curs.

Aquest projecte l’impulsa la Diputació de Barcelona i el coordinen a nivell local els departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada. És el sisè any de desenvolupament de la iniciativa que, en total, involucra 63 municipis de la demarcació de Barcelona i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. El projecte ha impulsat 241 cooperatives escolars, amb la participació de més de 4.700 alumnes de 137 centres de la província. A Igualada, hi participen 6 escoles i 11 grups, que han creat 11 cooperatives. Les escoles participants són els Maristes per sisè any, les Escolàpies per cinquena vegada, l’Acadèmia Igualada per quart any, l’Emili Vallès per tercer any cop, el col·legi Monalco per segona ocasió i la Mare del Diví Pasto que s’ha estrenat enguany.

Durant aquest curs, els alumnes han constituït una cooperativa, n’han escollit el consell director, n’han redactat els estatuts i han aportat el capital inicial. Al llarg del procés van visitar les instal·lacions d’Ig-nova, on van registrar la cooperativa i van participar d’una sessió d’assessorament, i van ser també rebuts per l’alcalde de la ciutat per sol·licitar-li el permís d’instal·lació a la via pública d’aquest mercat a la via pública.

Els alumnes també han elaborat els productes que vendran al mercat, la majoria dels quals estan fets amb materials reciclats i són, per exemple, clauers, portallapis, punts de llibre, polseres i altres elements de bijuteria. Dissabte, tothom que ho desitgi podrà veure els productes i fins i tot comprar-ne algun exemplar. Una part dels beneficis es destinaran a diferents ONGs locals.

  • Compartir