Sou a: Inici / Noticies / Dissabte, ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

Dissabte, ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

La comitiva comptarà novament amb la presència de diferents entitats i associacions igualadins que aquest any celebren aniversaris de la seva creació
19-04-2017

El proper dissabte, 22 d’abril, l’Ajuntament d’Igualada durà a terme la tradicional ofrena del Ciri Votiu de la ciutat a la Mare de Déu de Montserrat. Aquest costum, recuperat a la dècada dels anys ’90 del segle passat, recorda que fa més de cinc-cents anys, el 1.515, volent evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els Consellers de la vila van demanar protecció a la Mare de Déu oferint-li un ciri.

Aquest any 2017, la comitiva comptarà amb la presència de la Coral Merlet, que celebra el 20è aniversari, d’Apinas, que celebra els 50 anys, del Col·legi Jesús-Maria, que en fa 75, i del Col·legi Maristes d’Igualada, que commemora els dos segles de la fundació de la congregació. L’acte tindrà lloc durant la missa conventual de dissabte, a les 11h, a la Basílica de Montserrat. Posteriorment, els igualadins assistents seran rebuts pel Pare Abat en audiència especial.

  • Compartir