Dissabte, 'Pluja' a Teatre Municipal l'Ateneu
Aquest dissabte, 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, el Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada acull un espectacle que parla de la vulnerabilitat. Els ingredients de Pluja són un piano de mitja cua, una grada i un públic molt reduït envoltant l'escena, molt a prop de l'acció per oferir un espectacle cara a cara. La musica la posa Clara Peya, i el teatre visual i el gest, Guillem Albà, tot plegat en un viatge divertit i poètic.
Se’n faran tres funcions, a les 18h, a les 19:30h i a les 21h. Les entrades es poden comprar de dimarts a divendres de 19 a 21h i dissabte d’11 a 14h al Punt d’Informació Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2). També des d’una hora abans a la taquilla del teatre i al web www.ticketea.com. Les entrades tenen un preu de 15 euros amb descomptes per a diversos col·lectius.
Un espectacle íntim i proper · Pluja neix de l’amistat que uneix a Clara Peya i Guillem Albà, que han creat un espectacle que parla de la vulnerabilitat, de sentir-se petit. Unint la música de la pianista i compositora Clara Peya i les diferents disciplines de Guillem Albà, com les titelles, el gest o el teatre visual, l’espectador fa un viatge sensible i sincer, de la poètica a l’humor. En un espai petit i amb un aforament reduït. Amb petites accions, petites notes musicals, com petites gotes de pluja. Amb un piano de mitja cua, una grada i un públic rodejant l'escena, molt a prop de l'acció. Atents als petits detalls. I la imaginació dels dos artistes jugant davant seu, cara a cara. Sense lloc als artificis, als trucs, a les falses llàgrimes. La Clara i en Guillem, sincers, honestos, despullats. Tocant, ballant, mirant-se, cantant. Un espectacle íntim i proper. Junts fan un viatge divertit i poètic a la recerca d’un refugi contra la vulnerabilitat, on sentir-se petit fa menys por.
En aquesta aventura els han ajudat, entre altres, el dramaturg Marc Angelet, el director del gest i titelles Andreu Martínez i la coreògrafa Ariadna Peya. L’Estaquirot Teatre i Alfred Casas han fet els titelles i l’atrezzo. El vestuari és de Nené Fernández, la il·luminació d’Ignasi Solé i Oriol Ibáñez i la imatge de Javier Mariscal. Blai Rodríguez és el productor i mànager d’aquest espectacle.
Dos talents en constant evolució · Guillem Albà ha estudiat diverses tècniques i estils teatrals. En la comèdia i el clown, estils on se sent més còmode, ha tingut mestres com Carlo Colombaioni, Eric de Bont, Cristophe Marchand, Leo Bassi o Jango Edwards. Ha treballat a ràdio i televisió i, en el món del teatre, ha format part de diverses companyies i projectes.
L’any 2006 va fundar la seva pròpia companyia amb la qual ha estrenat tres espectacles de creació Sketchofrenia, Flirt i Trau, guanyant diferents premis com el Premi del Públic a la Fira de Tàrrega, el Premi del Públic de la Mostra de Santa Eugènia o el de la Mostra d’Igualada. L’últim espectacle de creació és Marabunta. Guillem Albà & The All In Orchestra, amb sis músics en directe.
També dirigeix espectacles de teatre, dansa o circ i ha treballat en la direcció escènica de grups de música com Love of Lesbian o Txarango. Al llarg de la seva carrera professional ha actuat per Espanya, França, Romania, Portugal, Holanda, Suècia, les Illes Açores o la Xina.
Clara Peya, de la seva banda, és pianista i compositora. Considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Graduada en piano clàssic a l’ESMUC, ha cursat estudis superiors de jazz i Modern al Taller de Músics. Ha estudiat durant més de dotze anys amb el professor Leonid Sintsev, amb qui va seguir la seva formació al Conservatori Rimsky Korsakov de Sant Petersburg, a Rússia.
En l’àmbit de la música moderna i el jazz, els seus professors han estat Joan Monné, Joan Díaz, Roger Mas, Txema Riera o Marco Mezquida. Ja ha presentat sis discs i és cofundadora de la companyia de teatre-dansa i música en directe l’Era de les Impuxibles. Compositora de diverses músiques per a espectacles de teatre i dansa com Jane Eyre (2017), Garbuix del Circ d’Hivern de Nou Barris (2015), Mares i Filles de David Pintó (2015), 4Carmen d’Òpera de Butxaca, Rudo de Manolo Alcántara (TA 2014), Clownic del Tricicle (2013) o Best of you de La Intrusa Danza (2013), amb qui ha fet gira per Sud-Amèrica. També ha fet la música del documental Enfemme. A Igualada encara es recorda l’excel·lent concert esPiral, dedicat a la seva tieta, la pianista igualadina Josefina Rigolfas.
Actualment està presentant el seu setè disc Oceanes (2017) i treballant en tres muntatges teatrals: Pluja de la Cia. Guillem Albà, El llibre de les bèsties de Marc Rosich i Limbo de Les impuxibles, espectacles d’èxit que s’ha pogut veure a la darrera Mostra d’Igualada.