Sou a: Inici / Noticies / Dissabte taller gratuït de reparació d’aparells elèctrics i d’arranjaments de roba al mercat

Dissabte taller gratuït de reparació d’aparells elèctrics i d’arranjaments de roba al mercat

Tornen la Didaltruck i el Reparatruck a l’exterior del Mercat de la Masuca
31-03-2022

Aquest dissabte 2 d’abril tornen a Igualada els tallers de reparació d’aparells elèctrics; la Didaltruck i el d’arranjaments de roba; el Reparatruck. Durant tot el matí, de 10h a 13h, dues furgonetes mòbils, preparades per atendre a totes les persones que vulguin aprendre a reparar els seus aparells elèctrics i/o peces de roba, s’instal·laran a l’aparcament exterior del Mercat de la Masuca.

Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat ha explicat que aquests dos tallers ja van ser a la ciutat un dimecres i van tenir una molt bona rebuda. Per això ara tornen per segon cop en cap de setmana.

Vives ha explicat que tallers com aquests se sumen a altres activitats i campanyes per sensibilitzar sobre la necessitat de reutilitzar, reciclar i reduir els residus. Vives ha citat l’actual campanya d’informació i sensibilització sobre no llançar tovalloletes al vàter o la campanya de repartiment de bujols i de bosses de reciclatge domèstic, a través de la qual, a dia d’avui s’han repartit 1.528 unitats. Vives ha afegit que “l’Ajuntament d’Igualada treballa per fomentar la prevenció de residus i la sensibilització ambiental dos grans reptes de la nostra societat actual per fer la ciutat més verda, més amable i més sostenible.”.

Al Reparatruck s'ensenyarà als participants a reparar els seus artefactes espatllats per a evitar que acabin en les escombraries abans d'hora, generant residus. Els tècnics facilitaran als qui s'acostin amb els seus petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes avariades tant les eines necessàries per a tornar a posar-los en marxa com l'orientació i la formació per a fer-ho.

D’altra banda, la Didaltruck, és un vehicle amb una modista, les eines i els mitjans necessaris per poder portar a terme els arranjaments o les transformacions. L'objectiu és promoure la reparació i la reutilització, fomentant el canvi d'hàbits de consum per allargar la vida útil de la roba. Es podran reparar o reconvertir peces de roba amb l'ajuda dels mitjans i els coneixements que ofereix aquest servei mòbil.

Per aquest 2022 estan programades tres cites com aquesta, la de dissabte i una altra el 18 de juny i el 8 d’octubre. 

  • Compartir