Sou a: Inici / Noticies / Dissabte taller gratuït de reparació d’aparells elèctrics i d’arranjaments de roba al mercat

Dissabte taller gratuït de reparació d’aparells elèctrics i d’arranjaments de roba al mercat

A la zona de parades ambulants del Mercat de la Masuca s'hi ubicaran dues furgonetes mòbils preparades per atendre a totes les persones que vulguin aprendre a reparar els seus aparells elèctrics i peces de roba
04-10-2022

Aquest dissabte dia 8 tornen els tallers de reparació d’aparells elèctrics; Reparatruck i d’’arranjaments de roba; Reparatruck. Així, de les 10 a les 13 hores, es podrà trobar a la zona de parades ambulants del Mercat de la Masuca dues furgonetes mòbils preparades per atendre a totes les persones que vulguin aprendre a reparar els seus aparells elèctrics i/o peces de roba.

A la Reparatruck s'ensenyarà als participants a reparar els seus artefactes espatllats per a evitar que acabin a les escombraries abans d'hora, generant residus. Els tècnics facilitaran als qui s'acostin amb els seus petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes avariades tant les eines necessàries per a tornar a posar-los en marxa com l'orientació i la formació per a fer-ho.

La generació de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) creix any rere any i té un impacte ambiental important. Sovint contenen substàncies perilloses per al medi, que poden contaminar sòls i aigües subterrànies, i per a la salut de les persones, així com materials que són escassos a la natura i que tenen un alt valor econòmic. Per això, és important poder allargar la vida útil d’aquests aparells tant com sigui possible, i al final de la vida útil portar-los als punts verds per gestionar-los correctament.

D’altra banda, la Didaltruck, és un vehicle amb una modista, les eines i els mitjans necessaris per poder portar a terme els arranjaments o les transformacions. L'objectiu és promoure la reparació i la reutilització, fomentant el canvi d'hàbits de consum per allargar la vida útil de la roba. Es podran reparar o reconvertir peces de roba amb l'ajuda dels mitjans i els coneixements que ofereix aquest servei mòbil.

Amb aquesta, serà la tercera vegada d’aquest any que la Didaltruck i la Reparatruck ens visiten, una oportunitat per a conscienciar-nos de la importància d’allargar la vida dels productes per al bé del medi ambient.

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que “està a les nostre mans protegir el planeta, si tots fem gestos com aquests les passes poden ser molt grans. Des del departament de sostenibilitat treballem durant tot l’any amb campanyes de sensibilització per fomentar la prevenció de residus i la sensibilització ambiental, grans reptes de la nostra societat actual”.

Els dos projectes compten amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.

  • Compartir