Sou a: Inici / Noticies / Dissabte, 'The Funamviolistas' a l'Ateneu

Dissabte, 'The Funamviolistas' a l'Ateneu

Un espectacle innovador i original, que combina un gran ventall de disciplines artístiques en una fusió màgica que atrapa l’espectador.
13-09-2016

The Funamviolistas enceta la temporada al Teatre Municipal l’Ateneu. Un espectacle innovador i únic al món, que aconsegueix combinar amb fina bellesa i originalitat un impactant ventall de disciplines artístiques, creant una fusió acrobàtica, gairebé màgica, que atrapa l’espectador des de l’inici, emocionant i divertint tots els públics.

L’espectacle, que es podrà veure el proper dissabte, 17 de setembre, a les 21h, ha rebut el premi Max al Millor Espectacle Revelació 2014, el Premi Talent Madrid 2013 al Millor Espectacle Musical, el Premi al Millor Espectacle de Sala a la 16a Feria de Teatro de Castilla y León i el Premi Avuelapluma de la Música 2016. Aquest espectacle forma part del programa estatal d’arts escèniques Platea, impulsat pel Ministeri de Cultura.

Músiques a l’atur · Ana Hernández, que a Igualada serà substituïda per Sarai Pintado, Mayte Olmedilla i Lila Horovitz són les intèrprets de violí, viola i contrabaix que han volgut traslladar la seva història a l’escenari. La música és una llengua universal que pot explicar històries complexes sense que calguin paraules. Tal com expliquen “l’espectacle és autobiogràfic, veníem d’un projecte que no va tenir sort i totes tres vam ser acomiadades; podíem tornar com si res a les nostres vides, a l’orquestra, a donar classes, però no podíem sortir del teatre”. Rafael Ruiz, director de l’escola d’art dramàtic RESAD de Madrid les va acompanyar en el viatge. A partir d’elements biogràfics de totes tres van crear quelcom simbòlic i van tirar endavant el projecte gràcies al micromecenatge. A l’espectacle no hi ha diàlegs, només alguna cançó en francès, però amb l’ajuda del gest i els tres instruments de corda expliquen al públic qui són, d’on vénen i on somnien arribar.

De vegades la música és vibrant, unes altres és trista i unes altres còmica. S’alternen Antonio Vivaldi, Edvard Grieg, Jules Massenet, Georges Bizet, Astor Piazzolla, Rita Pavone, bandes sonores i temes clàssics del jazz i del tango argentí.

Amb el títol de l’espectacle i el nom de la companyia volen retre un homenatge  a la tradició del gènere artístic que va veure la llum fa dos segles en el Theatre des Funambules de París, el precedent del teatre de varietats que donava cabuda a una gran quantitat d’artistes del món del circ, acròbates o cantants.

L’obra passa en una plaça qualsevol quan es troben casualment tres dones amb un present truncat: han estat acomiadades de la feina. Aquest encreuament del destí canviarà les seves vides inevitablement i aviat aquests tres curiosos personatges construiran un camí comú, amb les seves alegries, les seves desavinences, els seus somnis i esperances. L’amistat, la superació i la quotidianitat són el fil amb què es teixeix aquesta història entranyable i commovedora, narrada per les seves tres intèrprets a través d’una insòlita i excepcional combinació de música, dansa, cant, humor i teatre del gest. No calen les paraules.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimecres a divendres, de 19 a 21h, i el dissabte, d'11 a 14h. També a www.ticketea.com i, des d’una hora abans de l’espectacle, a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.  

  • Compartir