Sou a: Inici / Noticies / Diumenge 20 de març s’inaugurarà el Centre Cívic Nord d’Igualada

Diumenge 20 de març s’inaugurarà el Centre Cívic Nord d’Igualada

Durant tot el dia es faran visites guiades al nou equipament amb inscripció prèvia
09-03-2022

El diumenge 20 de març, s’inaugurarà el Centre Cívic Nord d’Igualada. La jornada servirà per donar a conèixer aquest nou equipament que donarà servei a la zona nord de la ciutat amb visites guiades que durant tot el dia mostraran les diferents sales i espais d’aquest nou equipament cívic. Aquesta setmana arribarà el programa de les noves activitats que s’hi duran a terme.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha estat l’encarregat de presentar la inauguració davant la premsa en la compareixença d’aquest dimecres. Castells ha explicat que amb l’arribada de la pandèmia, ara fa dos anys, i la paralització de les activitats presencials a tots els centres cívics, que van haver de tancar, “no ha estat fins ara quan el Centre Cívic Nord s’ha pogut obrir, assegurant la presencialitat de totes les seves activitats”. Castells ha dit que l’obertura d’aquest nou equipament és “la millor eina per curar les cicatrius que la Covid ha deixat a la nostra ciutat, les activitats i tallers que es realitzen als centres cívics tornaran a permetre les trobades, l’aprenentatge i la socialització en comunitat d’igualadins i igualadines”:

L’edifici del Centre Cívic Nord, compta amb quatre plantes totalment accessibles amb espais polivalents i transformables.  Entre els principals espais hi ha una gran sala de lectura, un espai per les entitats, diverses aules de formació (una de les quals està destinada a classes de cuina, completament equipada i amb una pantalla de televisió que permet veure en directe el detall de tots els procediments), diverses sales de reunions i una terrassa on es podran realitzar activitats a l’aire lliure. De fet, l’espai s’ha concebut per que pugui obrir-se a l’exterior i utilitzar part de l’entorn per realitzar-hi activitat sota d’una gran pèrgola o a les terrasses.

L’entorn del Centre Cívic Nord compta amb un nou parc, un espai obert i exterior que multiplicarà la vida al barri, amb vegetació, jocs infantils i un mural pintat per l'artista Núria Riba que recorda el passat agrícola d'aquesta zona de la ciutat d’Igualada.

El nou equipament també acull diversos serveis de l’ajuntament  seguint la voluntat de descentralitzar-los i distribuir-los entre els diferents barris de la ciutat per aproximar-los a la ciutadania. Al nou Centre Cívic ja hi treballen els departaments de Salut Pública, Entorn Comunitari, Cooperació, Consum. També els departaments d’Igualtat de gènere i LGTBI de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

El Centre Cívic Nord dona servei als barris de Set Camins, Les Comes i Poble Sec de la ciutat. Les activitats que s'hi organitzaran complementaran i engrandiran l'oferta que s’ofereix al conjunt d'espais cívics d’Igualada.

Dilluns 14 s’obren les inscripcions per les visites guiades

Durant tot el diumenge 20 de març, es realitzaran visites guiades teatralitzades per conèixer els diferents espais i serveis dels quals disposa el Centre Cívic Nord. Aquest dia tant sols podran visitar l’edifici les persones inscrites, a partir del dilluns 21 l’edifici ja estarà totalment obert al públic.

Diumenge 20 de març, hi haurà un total de 14 visites en els següents horaris: 10 h, 10.30 h, 12.30 h, 13 h, 13.30 h, 14 h, 16.30 h, 17 h, 17.30 h, 18 h, 18.30 h, 19 h, 19.30 h i 20 h.

Es faran en grups reduïts de 15 persones. Tindran una durada aproximada de 35’ minuts i aniran a càrrec dels treballadors dels equipaments cívics municipals i de l’Escola Municipal de Teatre La Tarima. Castells ha explicat que s’ha volgut “que aquestes visites teatralitzades omplin de vida el Centre Cívic Nord per veure’l en ple rendiment amb activitats a totes les sales". 

Les persones interessades a participar-hi poden reservar la seva entrada del dilluns 14 al divendres 18 de març al web https://centrecivicnord.miram.cloud/ o bé trucant al telèfon 93 804 90 52 de  9 h del matí a 14 h.

  • Compartir