Sou a: Inici / Noticies / Diumenge, dia 20, setena edició de la Festa de l'Arbre de Maig

Diumenge, dia 20, setena edició de la Festa de l'Arbre de Maig

A les 7h, tothom qui vulgui participar de la gran festa està convocat a la plaça Pius XII
16-05-2018

Aquest diumenge, 20 de maig, a la plaça Pius XII d'Igualada se celebrarà la setena edició de la Festa de l’Arbre de Maig. Com en els darrers anys, un altre pi tornarà a lluir al bell mig de la plaça. Els orígens d’aquesta festa es remunten a l’època medieval, amb gran arrelament arreu de Catalunya. Era un ritual per a la veneració dels esperits de la naturalesa amb l’objectiu d’aconseguir, a partir del sacrifici d’un arbre, que fos un any de prosperitat i abundància. A Igualada va mantenir-se viva fins a finals del segle XIX i no va ser fins al maig de l’any 2012 quan l’entitat l’Al-pi-nisme Club Esportiu va recuperar aquesta festa. Enguany, per primera vegada, l’entitat Festa de l’Arbre de Maig d’Igualada serà l’encarregada d’organitzar-la.  

A les 7h, tothom qui vulgui participar de la gran festa està convocat a la plaça Pius XII. Tot el conjunt de gent aplegada es dirigirà a buscar l’arbre (anomenat Maio) a un  bosc a la zona de Can Titó i es realitzarà la tala. Allà mateix hi haurà un bon esmorzar gratuït de botifarra a la brasa o coca amb xocolata per a tots els participants. Seguidament es transportarà l’arbre a força de braços fins la plaça, seguint el recorregut següent: dins de Vilanova del Camí a través del c/ Can Titó, c/ de la Font, Plaça Miquelets, Plaça Major, c/ Major i Avinguda Vilanova i, ja dins d’Igualada, Avinguda Caresmar, c/ de la Soledat, Plaça del Rei, c/ del Roser i Plaça Pius XII.

Un cop s’arribi a la plaça, cap a les 12:30h, es durà a terme l’escorxament de l’arbre, retirant l’escorça i les branques per tal que quedi el tronc ben llis i que el Maio només tingui un plomall al capdamunt. Així arribarà el moment més esperat, espectacular i emocionant de la festa: la plantada de l’arbre, on tota la plaça col·labora per alçar verticalment l’arbre. Un cop aconseguit l’objectiu, es recuperaran les forces amb un bon dinar popular a les 14h. Els tiquets del dinar es venen anticipadament a un preu de 10 euros al casal popular el Foment o bé durant el mateix dia a la plaça.

A la tarda es realitzarà l’espectacular concurs de grimpaires, a les 17:30h, en què els més intrèpids podran aconseguir un fuet si s’enfilen fins a dalt de tot de l’arbre i un pernil per als grimpaires més ràpids. Les inscripcions del concurs es realitzaran al moment. Finalment, per cloure la festa hi haurà una actuació musical a càrrec del grup dels Amants de Lulú i Jam Sesion Folk.

La Festa de l’Arbre de Maig és un esdeveniment obert a la participació de tota la ciutat, des dels més petits fins als més grans, i que aquest any s’organitz també gràcies els pressupostos participatius del departament municipal de Joventut.

(*informació via Festa de l’Arbre de Maig d’Igualada)

  • Compartir