Sou a: Inici / Noticies / Diumenge, lliurament dels Premis Ciutat d'Igualada

Diumenge, lliurament dels Premis Ciutat d'Igualada

Els guardons que reconeixen la creació en diferents vessants han rebut un total de 107 candidatures, principalment de fotografia, disseny i poesia
16-11-2016

El proper diumenge, 20 de novembre, a les 11:30h, al Teatre Municipal l’Ateneu es durà a terme l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada 2016. L’acte és gratuït i obert al públic, fins a cobrir l’aforament. Durant aquest acte es donaran a conèixer els veredictes dels premi d’Art Digital Jaume Graells, de Composició Musical Paquita Madriguera, de Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol, de Disseny Gaspar Camps, de Fotografia Procopi Llucià, de Poesia Joan Llacuna i de Recerca Doctor Mercader.

Durant l’acte hi haurà l’actuació d’en Peyu, humorista conegut per les seves aparicions en ràdio, televisió i teatre, i de Roger Argemí, un igualadí que amb només 18 anys irromp en el panorama musical amb el treball Un nou sentit, ple de bones cançons compostes i interpretades per ell mateix. La seva actuació comptarà amb la col·laboració especial de Kousinz, ballarins urbans de pop, aleatòria i hip-hop, entre altres disciplines. Un grup de quatre joves dinàmics, seriosos i amb gran passió pel ball. La presentació de l’acte a càrrec del periodista Jordi Còdol.

Pel que fa a la participació, enguany hi ha hagut un total de 107 candidatures als guardons, que es distribueixen entre les set convocatòries que es convoquen en aquesta edició. Destaquen com a premis més participats, el premi de Fotografia Procopi Llucià, amb 44 trebals, el de Disseny Gràfic Gaspar Camps, amb 23, i el de Poesia Joan Llacuna, amb 19.

Diumenge es donarà a conèixer també el guanyador del premi de Recerca Doctor Mercader, de convocatòria biennal, més rellevant pel que fa a la seva dotació, amb 5.000 euros i la publicació d’un llibre que recollirà aquesta tasca de recerca. Precisament, el proper 15 de desembre, es presenta el llibre del Premi Doctor Mercader corresponent a l’any 2014, El fons musical de la basílica de Santa Maria d’Igualada, de Josep M. Gregori i Anna Romeu. Un extraordinari treball historiogràfic entre els segles XVI i XX, que parla dels organistes i mestres de Capella de Santa Maria, amb l’inventari  del seu fons musical.

Durant l’acte es durà a terme també l’homenatge pòstum als principals protagonistes culturals desapareguts en l’últim any. Els Premis Ciutat d’Igualada els convoca i coordina el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport i patrocini de diferents entitats, empreses i col·lectius de la ciutat.

  • Compartir