Sou a: Inici / Noticies / Taller de construcció de tabals i tabalada amb els Grallers d’Igualada

Taller de construcció de tabals i tabalada amb els Grallers d’Igualada

L’activitat, gratuïta i pensada pel públic familiar, es duu a terme en el marc del Dia de la Música
15-06-2015

Aquest diumenge 21 de juny, a les 12h, es durà a terme al Museu de la Pell d’Igualada una nova activitat dins del programa Cultura en Família. En el marc de la celebració de la Festa de la Música, s’ha organitzat un taller de construcció de tabals i una tabalada guiada pels Grallers d’Igualada. L’activitat és gratuïta i està destinada al públic familiar amb infants a partir de 4 anys.

La Festa de la Música se celebra a tot el món el 21 de juny i busca potenciar el contacte directe i la popularització de la música. Aquest any a Igualada se celebrarà amb els Grallers d’Igualada, entitat que compleix els seus primers 25 anys com a colla.

A partir de les 13h, en acabar el taller, i després d’haver construït el seu propi tabal, els participants podran escoltar les explicacions per part dels Grallers d’Igualada sobre  els diferents elements de percussió que integren el grup i els so de cadascun. També ensenyaran a fer alguns ritmes de conjunt i els senyals d’inici i de final de ritme. Després d’haver practicat una mica, es podrà participar en una petita cercavila d’iniciació que posarà a prova la destresa dels més menuts, que acompanyaran els Grallers amb els ritmes apresos. En finalitzar, cada participant rebrà el Diploma de Tabaler de la mà dels components del grup.

Els Grallers d’Igualada es defineixen com a grup de gralles i tabals “polivalent, alegre i compromès”. Actuen sols o bé acompanyant diferents elements festius i asseguren que ho fan “per gaudir i fer gaudir de la festa a tothom qui escolta el seu so popular tan lligat a la cultura catalana”.

El programa Cultura en Família ofereix una sèrie d’activitats perquè petits i grans gaudeixin plegats de tallers de tota mena, teatre i espectacles musicals, festes populars, visites, contacontes o cinema en català. Un seguit de propostes, en bona part gratuïtes, organitzades des de l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) en col·laboració amb el Museu de la Pell, el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, la Biblioteca Central i la programació estable de teatre de Xarxa Igualada.

 

  • Compartir