Sou a: Inici / Noticies / Diumenge vinent, acte de lliurament dels Premis Ciutat d'Igualada

Diumenge vinent, acte de lliurament dels Premis Ciutat d'Igualada

Per primer cop es lliurarà el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada que reconeixerà ex aequo la trajectòria de Magí Puig i Jaume Farrés
15-11-2017

El proper diumenge, 19 de novembre a les 11:30h, el Teatre Municipal l’ateneu d’Igualada acollirà el lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada 2017. L’acte és gratuït i obert al públic fins a cobrir l’aforament. En el seu decurs es farà públic el veredicte dels premis d’Art Digital Jaume Graells, de Composició Musical Paquita Madriguera, de Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol, de Disseny Gaspar Camps, de Fotografia Procopi Llucià, de Poesia Joan Llacuna, d’Investigació Jaume Caresmar i per primera vegada, el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada.

Aquest darrer premi vol ser un reconeixement a tota una vida de dedicació d’aquelles persones fortament vinculades al batec cultural o de qualsevol dels àmbits socials, intel·lectuals o educatius de la ciutat; un moment perquè l’Ajuntament i la ciutat els transmetin el seu agraïment. En la seva primera edició, el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada es donarà ex aequo a dues personalitats destacades en l’àmbit cultural i, especialment, per la seva implicació en la transmissió del coneixement de la història i el patrimoni de la ciutat: Magí Puig i Gubern, membre del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI) i organitzador indiscutible durant molts anys de les sessions de l’Aula Universitària de la Gent Gran (AUGA), i Jaume Farrés Vidal, també membre històric del CECI, on continua exercint de tresorer, d’incansable investigador i difusor de la història d’Igualada. També es farà un recordatori al desaparegut Esteve Corbella Morera (1929-2016) que, per la seva personalitat i el seu caràcter fort, tant en el món de la empresa com en la vessant cultural –música, composició i cant coral– va deixar una profunda petja a la ciutat d’Igualada.

Durant l’acte hi  haurà diverses actuacions de la formació The4Men’s, són quatre cantaires del cor Ol'Green del programa Oh Happy Day de Televisió de Catalunya. El tenor Rubén Sánchez, el baríton Kiko Juan, el baix Lluís Plaza i el també baix i guitarra Uri Mas canten des d'himnes gospel fins a temes i medleys de pop i rock, tot barrejat d'humor. La presentació de l’acte anirà a càrrec dels periodistes Jordi Còdol i Núria Cañamares.

Increment de treballs presentats · Pel que fa a la participació, enguany hi ha hagut un total de 131 candidatures als premis, 24 més que l’any 2016, distribuïdes entre les diferents convocatòries d’aquesta edició. Destaquen com a premis amb més participació, el premi d’Art Digital Jaume Graells, amb un 49% del total, i el de Fotografia Procopi Llucià, amb el 30%.

En paral·lel al lliurament dels premis, a La Sala Municipal d’Exposicions es podrà visitar, del 19 de novembre al 10 de desembre, una exposició amb una selecció de les obres presentades al premi de Fotografia Procopi Llucià.

 

  • Compartir