Sou a: Inici / Noticies / Diumenges en Família i Xarxa d'Igualada proposen l'espectacle 'Kissu'

Diumenges en Família i Xarxa d'Igualada proposen l'espectacle 'Kissu'

L’espectacle va rebre el premi al millor espectacle familiar al Festival Internacional de Titelles d’Alacant.
14-03-2016

El proper diumenge, 20 de març, a les 18h, el grup Xarxa d'Igualada ha convidat el Centre de Titelles de Lleida, que presentarà Kissu, en una actuació que forma part també del programa Diumenges en Família de l'Ajuntament d'Igualada. És un muntatge creat per Joan-Andreu Vallvé, autor dels titelles, del disseny escenogràfic i, alhora, el director artístic d’aquesta posada en escena. La creació musical i la realització de l’escenografia és obra de Bernat Vallvé. És una proposta adreçada en primer lloc als infants, a partir de tres anys, i al públic familiar. Un espectacle idoni per parlar de valors com la curiositat i l’afany de descoberta, les diferències, els sentiments, les alegries i els temors. Les entrades tenen un preu de 6 i 5 euros per als socis de la Xarxa. Es poden comprar el dissabte de 18:30 a 19:30h i l'endemà, una hora abans de l’inici de l’espectacle, al vestíbul de l’Ateneu Igualadí.

El Centre de Titelles de Lleida · Creat el 1986 per Joan-Andreu Vallvé i Julieta Agustí, i dirigit actualment per Elisabet Vallvé i Oriol Ferré, és, des d’un inici, un ens cultural dedicat a la creació, programació, documentació i divulgació de l’art dels titelles. Aquesta entitat privada, ubicada a l’antic convent de Santa Teresa, de l’Ajuntament de Lleida, a més del suport d’aquesta institució, compta també amb el de la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura. En els seus anys d’història ha desenvolupat una extensa activitat.

Des de fa trenta anys produeix i coprodueix espectacles, organitza anualment la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, de caràcter internacional, la Fira del Llibre de les Arts Escèniques, el cicle de teatre de titelles familiar Joc al Ninot, les campanyes escolars, i desplega un conjunt de tasques diverses com cursos i activitats pedagògiques, exposicions i edicions de llibres. Al llarg d’aquests anys, el Centre s’ha fet present en festivals i esdeveniments artístics, nacionals i internacionals, i compta amb la seva pròpia Associació d’Espectadors

Des de la seva creació han produït 21 espectacles que han recorregut festivals i fires nacionals i internacionals. Entre ells en trobem de petit format, com Gulliver al país de Lil·liput, En Patufet, La Jana i els 3 Óssos, Els Follets i el sabater o El somni de l’espantaocells; i també de gran format, com Mowgli, l’infant de la Jungla, creat en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya, El Retaule de Nadal, en coproducció amb el TNC, o Els músics de Bremen, en coproducció amb el Gran Teatre del Liceu  La seva darrera producció és Kissu. El proper mes de maig estrenarà El petit piano, coincidint amb l’any Enric Granados. Han creat també una col·lecció de llibres dels espectacles i, amb les seves produccions, han viatjat a països com Itàlia, Taiwan, Turquia i França.

Kissu, un cant a l’amistat · Els titelles cobren vida a l’espectacle Kissu i ens parlen de l’afany de descoberta, el valor de la curiositat, la diferència i l’amistat. L’espectacle va rebre el  premi al millor espectacle familiar al Festival Internacional de Titelles d’Alacant.

Per a en Kissu, un cadell de llop, la descoberta de l’entorn és una aventura que el porta a allunyar-se del seu cau i de la seva mare, fins a perdre’s i anar a raure al món dels homes. Creient que és un gosset abandonat, la Duna i el seu avi l’acullen a casa. Però què passarà quan aquests descobreixin la vertadera naturalesa d’en Kissu?

(*informació via La Xarxa d'Igualada)

  • Compartir